Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (F1)

Új éra kezdődik a Forma-1-ben

Fotó: Facebook (F1)

A motorsportot irányító testület, közismertebb nevén a Motorsport Világtanács (World Motor Sport Council) jóváhagyta a Liberty Media Forma-1-es jogokról szóló átvételi kérelmét. A szövetség tagjai Genfben, egy rendkívüli ülés keretében döntöttek erről.

A Liberty Media még korábban, 2016-ban 18.7 százalékos részesedést szerzett a Forma-1 anyavállalatából, a Delta Topcoból, azonban most bejelentették, hogy most már száz százalékos részesedést birtokolnak.

Habár a Liberty korábban sem titkolta ezen irányú céljait, azonban nem minden rajtuk múlott: az átvételt a WMSC-nek is jóvá kellett hagynia.

„A találkozó során a leendő új tulajdonosok egy részletes bemutatóval készültek a stratégiájukat illetően” – olvasható a World Motor Sport Council hivatalos közleményében. „A WMSC tagjainak ezután lehetőségük volt arra, hogy kérdéseket tegyenek fel a megállapodás pontos részleteivel, az FIA-al való folyamatos munkakapcsolattal, valamint a Liberty sporttal kapcsolatos terveivel kapcsolatban.”

„A Liberty, a Formula One Group és az FIA együtt kívánnak működni annak érdekében, hogy egy konstruktív kapcsolat létrejöhessen, amely biztosítja az FIA Formula 1-es világbajnoki sorozat folyamatos sikerét, és fejlődését hosszútávon.”

„A WMSP döntése megerősíti az FIA azon véleményét, hogy a Liberty, mint a nevezetes média szervezet, szakértelemmel rendelkezik mind a sport, mind a szórakoztatás terén, s egyértelműen megfelelő helyzetben van ahhoz, hogy biztosítsa a bajnokság folyamatos fejlődését.”

A Liberty – amely egyébként várhatóan hamarosan, még az első negyedévben lezárja az üzletet – a formális köröket valószínűleg még ebben a hónapban le fogja bonyolítani.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top