Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Manor Racing)

Ütött az óra a Manornak

Fotó: Facebook (Manor Racing)

A Forma-1-es Manort üzemeltető cég, a Just Racing Services Ltd. nem talált vevőt. A személyzetet – akik ebben a hónapban még megkapják a fizetésüket – már hazaküldték, így a csapat számára már biztosan nincs tovább.

Még január elején vált hivatalossá az, amiről hetekkel ezelőtt már cikkezett a nemzetközi sportsajtó: csődbe ment a Manort üzemeltető társaság, a Just Racing Services Ltd., miután a lehetséges befektetőkkel nem sikerült dűlőre jutni. Ekkor azonban még volt arra remény, hogy egy meg nem nevezett forrás a bajban lévő kis csapat segítségére siethet, azonban ez végül nem történt meg – erre egyébként még maga Stephen Fitzpatrick, a cég tulajdonosa sem látott reális esélyt. Ennek ellenére mindent megtettek annak érdekében, hogy a Manor ott legyen a rajtrácson 2017-ben is, hiszen a tárgyalásokat továbbra is folytatták a potenciális jelentkezőkkel.

A következő szezonra való beruházás minden erőfeszítés ellenére végül nem jött össze, így a cég már meg is szüntette a kereskedelmet, s a csapat Banbury-i gyárából pénteken hazaküldtek mindenkit.

„Mélyen sajnáljuk, hogy a csapatnak be kell zárnia a kapuit” – nyilatkozta a cég képviseletében Geoff Rowley. „A Manor egy nagy név a brit motorsportban, és a csapat sok mindent elért az elmúlt két évben, mióta új tulajdonossal is erősített.”

„Egy Forma-1-es csapat működtetése magas színvonalat követel, ami miatt szükség van folyamatos, jelentős mennyiségű beruházásokra. A Just Racing Services Ltd. január elején felszámolás alá került, mivel az eladási kísérletek rendre sikertelennek bizonyultak.”

„Az eljárás során vannak különböző megoldások, feltéve ha a fizetési haladék lehetővé teszi a hosszú távú, életképes megoldást egy szűk időkereten belül, azonban arra nem volt lehetőség, hogy az üzlet a jelenlegi formájában működjön tovább a megadott kereteken belül.”

„Szeretnénk megköszönni az alkalmazottak támogatását és professzionalizmusát, amelyet ebben a nehéz időszakban tanúsítottak felénk.”

A nyilatkozatban Rowley kitért arra is, hogy nem hagyják cserben egykori munkavállalóikat, s mindent megtesznek azért, hogy számukra is megkönnyítsék ezt az időszakot, éppen ezért a végkielégítések is kifizetésre kerülnek majd.

Érdeksség, hogy a Just Racing Services Ltd. testvérvállalata, a Forma-1-es indulási jogokat is birtokló Manor Grand Prix Racing Ltd. nincs csődeljárás alatt.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top