Fotó: Facebook (Red Bull Racing)

Verstappen is hosszabbított

Fotó: Facebook (Red Bull Racing)

Max Verstappen 2020-ig meghosszabbította szerződését a Red Bullal.

A holland 2015-ben debütált a Toro Rossónál – ekkor rekordot is döntött, hiszen ő lett minden idők legfiatalabb pilótája, aki felgurulhatott a királykategória rajtrácsára. 2016 május 5-én egy újabb fordulópont következett a karrierjében, ugyanis helyet cserélt Daniil Kvyattal, s az orosz ülését ő vette át a Red Bullnál. A bizalmat Verstappen rögtön meg is hálálta, ugyanis a következő futamon, Spanyolországban diadalt aratott, ezzel pedig újra beírta magát a rekordok könyvébe, ugyanis minden idők legfiatalabb futamgyőztese és dobogósa lett.

Mivel Verstappen az F1 egyik legnagyobb reménysége, érthető, hogy a Red Bull mindent megtett annak érdekében, hogy magához kösse a 20 éves hollandot. „A Red Bull gyakorlatban is többször bizonyította nekem, hogy hisz bennem; 16 éves voltam, amikor meghívtak engem a tehetséggondozó programjukba, majd 17 évesen bemutatkozhattam a Forma-1-ben, majd utána lehetőséget adtak nekem arra, hogy a Red Bull Racing Teamnél versenyezhessek” – nyilatkozta a formula1.com-nak Verstappen.

„Örülünk annak, hogy Max elfogadta szerződéshosszabbítási ajánlatunkat” – tette hozzá a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner. „Tavaly fenomenális kezdésünk volt a Spanyol Nagydíjon. Nagyszerű momentuma volt az egész szezonnak az a pillanat, amikor elszállt minden frusztrációja akkor, amikor megnyerte múlt hónapban a Maláj Nagydíjat. Ő egy ösztönös versenyző, tagadhatatlan tehetség és érzéke van arra, hogy következetesen versenyezzen még ezen a szinten is.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top