Keresés
Close this search box.
Fotó: Red Bull Content Pool

Verstappen nem aggódik a Honda miatt

Fotó: Red Bull Content Pool

Max Verstappen elmondása szerint teljesen nyugodt s nem aggódik, hogy milyen hatással lesz a jövőjére az, ha a Red Bull – a híreszteléseknek megfelelően – 2019-ben valóban Honda erőforrásokra vált.

Állítólag a napokban várható az a motorszállítókkal kapcsolatos bejelentés, amelyben a Renault, a McLaren, a Honda és a Red Bull junior csapata, a Toro Rosso egyaránt érintett. Ezen értesülések szerint a McLaren 2018-ban eldobja a Honda motorokat a Renault erőforrásokért cserébe, míg a Toro Rosso Hondára vált. A legfrissebb pletykák pedig ezzel kapcsolatban már arról szólnak, hogy a Red Bull is a japánok mellett fogja letenni a voksát 2019-ben – ezzel pedig akár a jelenlegi pilótapárost jövője veszélybe is kerülhet.

Amikor a Marina Bay-en a csütörtöki napon erről kérdezték Verstappent, akkor a holland elárulta: nem stresszeli magát ezeken a híreken. Amikor azonban már arról faggatták, hogy ha összejön az egyezség, akkor ugyanolyan örömmel fogja-e majd vezetni a Honda motorokkal működő Red Bullt, így felelt: „Talán, de ez 2019-ről szól, ha… És amúgy is, a döntést úgysem én fogom meghozni.”

„Sohasem tudhatod, lehet, hogy a Honda jövőre egész versenyképes lesz, azonban azt nem tudom, hogy milyen döntést hoztak a jövőre nézve. Abban biztos vagyok, hogy jövőre Red Bull-Renault-t fogok vezetni, és utána majd meglátjuk.”

Verstappen mindemellett kitért arra: reméli, hogy 2018-ban végre komolyan harcban lesz a világbajnoki címért. „Ez az, amit én akarok, és remélem, hogy jövőre meg is kapjuk. Egyelőre a 2018-as szezon elejére koncentrálok, aztán majd meglátjuk.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a közelmúltban bejelentette: 2018 végéig meghosszabbította a szerződést mindkét versenyzőjével, így idén a holland, ausztrál duónak már nem kell aggódnia.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top