Keresés
Close this search box.
Fotó: Red Bull

Verstappen örül Vettel büntetésének

Fotó: Red Bull

Max Verstappen is reflektált a Sebastian Vettelre kirótt büntetés hírére – a holland úgy fogalmazott, hogy „kaptunk egy kis szelet az igazságszolgáltatásból” miután a négyszeres világbajnokot tíz másodperces büntetéssel sújtották.

Habár a Mexikói Nagydíjon Verstappen haladt át harmadikként a célvonalon, azonban a leintés után nem sokkal öt másodperces büntetést szabtak ki rá, mert az egyik kanyar levágásával szabálytalanul szerzett előnyt. A dobogóra ezután Sebastian Vettel állhatott fel a holland helyett, azonban a Ferrari versenyzője sem örülhetett sokáig, hiszen nem sokkal ezután jött a hír, hogy őt tíz másodperces büntetéssel sújtották, mivel a stewardok úgy ítélték meg, hogy veszélyesen védekezett a mögötte haladó Ricciardóval szemben. Vettel ezzel az ötödik helyre csúszott vissza, míg a Red Bull ausztrál versenyzője megkapta a harmadik helyért járó serleget, s Verstappen végül negyedik lett.

„Azt hiszem, hogy most kaptunk egy kis szeletet az igazságszolgáltatásból azzal, hogy Sebastiant is megbüntették” – nyilatkozta Verstappen. „Ez egyértelműen egy rossz megmozdulás volt a részéről, amit a szabályok tiltanak. Ha a versenyen betartjuk a szabályokat, akkor nem leszünk frusztráltak a futam után.”

A Red Bull holland versenyzője ezután hozzátette: örül annak, hogy csapattársa végül megszerezte a dobogó legalsó fokát. „Nagyon örülök annak, hogy Daniel végül egy pódiumos helyezést szerzett, ezzel pedig magát bebiztosította a harmadik helyre az összetett pontversenyben, míg a Red Bull is egy picit közelebb került ahhoz, hogy a konstruktőri bajnokságban megszerezhesse a második helyet.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top