Keresés
Close this search box.
Fotó: Sahara Force India

Vijay Mallya pontokat vár csapatától a soron következő futamokon

Fotó: Sahara Force India

További kemény csatákra számít a Williamsszel a Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya aki továbbra is optimista, és reméli, hogy a szezon végén a konstruktőri bajnokságban el tudják majd csípni a negyedik helyet.

A Silverstone-s istálló számára döcögősen indult az idei szezon, azonban az utóbbi kilenc futamon mindkét pilótájuk szerzett pontot, illetve Pérez Monacóban és Bakuban dobogóra is állhatott.

A Belga Nagydíjnak is nagy lelkesedéssel vágtak neki, a Williams előtt is végeztek, azonban az Olasz Nagydíj nem sikerült úgy, ahogy szerették volna. „Az időmérőn és a versenyen is a top tízben végezni úgy, hogy nem igazán találtad meg a megfelelő beállításokat, egy elég szép teljesítmény” – nyilatkozta a monzai versennyel kapcsolatban Mallya, majd hozzátette, hogy az Olaszországban szerzett öt pont igenis döntő lehet a szezon végén.

„Úgy befejezni az európai fordulókat, hogy mindössze három pontra vagy a negyedik helytől, egy nagyszerű eredmény. Optimista vagyok, hiszen a soron következő versenyek a mi erősségeinket segíthetik, nem úgy, mint Monza – már alig várom, hogy a kemény munkánk kifizetődjön azzal, hogy a konstruktőri bajnokságban a negyedik helyen végzünk.”

Szingapúr 2008-ban debütált a versenynaptárban, azóta a Force Indiának – mindössze két futamot leszámítva – mindig sikerült itt pontot szereznie, míg a legjobb elért helyezésük a negyedik pozíció. „Általában jól teljesítünk Szingapúrban. 2010 óta mindig sikerül itt pontot szereznünk, és az évek alatt erős teljesítményt mutattunk.

Idén Bakuban kiválóan teljesítettünk – azon a pályán, amelynek a karakterisztikája hasonlít a szingapúriéhoz, szóval minden okunk megvan arra, hogy optimisták legyünk. Úgy gondolom, hogy a meleg körülmények is a mi kezünkre fognak játszani” – zárta gondolatait az indiai üzletember, aki hozzátette, hogy az összes hátralévő futamon a pontszerzés a cél számukra.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top