Keresés
Close this search box.
Fotó: Red Bull Content Pool / Philip Platzer

Viszlát rajtrácslányok!

Fotó: Red Bull Content Pool / Philip Platzer

A Formula 1 aktuális menedzsmentje véget vet egy hagyománynak, így a 2018-as szezon során már nem lesznek ott a rajtrácson a grid girl-ök. Ez azonban nem csak a királykategóriára, hanem a betétfutamokra is vonatkozik.

A hivatalos közleményben hangsúlyozzák, hogy a rajtrácson töltött idő – amikor nem csak a pilóták, hanem a csapatok többi tagja is kint van – az ünneplés és a csillogás része, valamint egy lehetőség arra, hogy az aktuális futam helyszínéül szolgáló ország promóterei és partnereik bemutassák magukat, valamint a termékeiket.

„Az elmúlt évben több olyan területet is megvizsgáltunk, amelyeknél úgy éreztük, hogy frissítésre van szükség annak érdekében, hogy a sportág nagyszerűsége illeszkedjen az elképzeléseinkhez” – olvasható a közleményben Sean Bratches, a Formula 1  ügyvezető igazgatójának állásfoglalása. „Igaz, hogy a grid girlök alkalmazása évtizedek óta bevett gyakorlat a Formula 1-ben, azonban úgy éreztük, hogy ez a szokás nem összeegyeztethető a márka értékeivel valamint ellentétes a modern társadalmi normákkal. Nem hisszük, hogy ez a gyakorlat releváns vagy megfelelő lenne a Forma-1 új vagy régi szurkolóinak, szerte a világon.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top