Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Pascal Wehrlein Official)

Wehrlein 201 kör után már belevágna a szezonba

Fotó: Facebook (Pascal Wehrlein Official)

A Sauber versenyzője, Pascal Wehrlein úgy fogalmazott, hogy készen áll rajthoz állni a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon – annak ellenére, hogy hátsérülése miatt a szezon előtti tesztek felét ki kellett hagynia.

Wehrlein még Miamiban, a Race of Champions-on bukott egy hatalmasat, s az orvosai tanácsára hagyta ki az első tesztet, amelyen a Ferrari tartalékpilótája, Antonio Giovinazzi helyettesítette.

A német és mauritiusi kettős állampolgársággal rendelkező versenyző a második tesztre kapott zöld lámpát az orvosaitól, így a Circuit de Barcelona-Catalunya-n jobban „megismerkedhetett” a Ferrari erőforrásokkal rendelkező Sauber C36-al.

A Mercedes által protezsált Wehrlein összesen 201 kört teljesített a négynapos teszt alatt, amelyen felváltva vettek részt csapattársával, Marcus Ericssonnal. „Úgy érzem, hogy készen állok” – nyilatkozta a GPUpdate.net-nek Wehrlein arra a kérdésre, hogy felkészült-e már az év első versenyére.

„Minden tekintetben készen állok. A vezetés, a csapattal való kapcsolat, a startprocedúra és így tovább – beleértve a teljesítményt is.”

„De természetesen minden egyes nap az autóban – így, a szezon elején – segíteni fog nekem abban, hogy jobb legyen a teljesítményem.”

„Elégedett vagyok az autóval, s magabiztosságot ad nekem az, hogy a kanyarokban is gyors vagyok.”

Wehrlein kiemelte, hogy fizikailag alkalmasnak érzi magát a versenyzésre a hátsérülése ellenére, azonban hozzátette, hogy megterhelőbb az idei, gyorsabb autókat vezetni – viszont ebben a mezőny összes pilótája osztja a véleményét. „Szerintem mindenki érzi az új erőket, főleg úgy, hogy négy hónap után ültünk újra autóba.”

„Tavaly is voltak olyan pályák, például Szingapúr, amelyek fizikailag igénybe vettek minket. Szóval ez normális, és most már elmondhatjuk, hogy vannak fizikailag egyszerűbb dolgok is, mint egy Forma-1-es autót vezetni.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top