Keresés
Close this search box.
img 7459

Forma-1 legendák Goodwoodban

Két év kihagyást követően végre helyreállt a világ rendje és rekordszámú néző látogatott el a Goodwood Parkban hagyományosan megrendezett motorsport fesztiválra. A Goodwood Festival of Speed különlegessége, hogy a mindenki számára nyitott paddockban nem csupán a történelmi autócsodákat lehet közelről szemügyre venni, hanem a motorsport ikonjait is testközelből lehet látni. Számos F1-es legenda, többek között Sir Jackie Stewart, Nigel Mansell, Mika Hakkinen és Jackie Ickx tette tiszteletét Lord March birtokán.

A 29. alkalommal megrendezett eseményen a világ leghíresebb autógyártói közül jópáran, mint például a BMW, a Mercedes-AMG, a Porsche és a Range Rover is megragadta a lehetőséget új modellje bemutatására. Az idei partin a BMW Motorsport 50 éves fennállásának emlékére a goodwood-ház előtti szoboregyüttest a bajor gyártó legendás modelljei díszítették.

img 7441

Varázslatos motorsport pillanatokban sem volt hiány a hétvégén: a háromszoros gyorsasági motoros világbajnok, Wayne Rainey 30 év után először tért vissza a nyeregbe egy számára speciálisan átalakított járgánnyal, míg Nigel Mansell a 30 éves világbajnoki jubileumát ünnepelte a legendás FW14B volánja mögött. Mika Hakkinen a McLaren MP4/5B elnevezésű modelljét hajtotta meg, mellyel Ayrton Senna második világbajnoki címét szerezte 1990-ben.

img 7699

A brit közönség nagy örömére a hazai kedvenc, George Russell pedig a Mercedes W10 gumijait füstölte. A hétvége izgalmait fokozta, hogy Max Chilton megdöntötte Nick Heidfeld 1999 óta tartó pályarekordját 39,08 másodperces időeredménnyel a McMurty Automotive támogatásával. A hétvége főszereplői nem csupán a múlt emlékezetes autómodelljei és motorkerékpárjai voltak, a szervezők a jövőre is gondoltak. Az Electric Avenue-n a British Volt az elektromos autók következő generációjáról tartott előadást az érdeklődőknek. A kiállítások között szerepeltek városi autók, SUV-ok és limuzinok is. A Future Lab továbbra is az esemény népszerű eleme maradt, így a látogatók bepillantást nyerhettek a jövő mobilitásába a levegőben, a szárazföldön, a tenger alatt és az űrben egyaránt.

img 7772

(Szerző és fotók: Landek Norbert)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top