Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Kékszalag / Szántó Áron)

„A Fifty-Fifty legénységével szorosabb lett a sportbarátság”

Fotó: Facebook (Kékszalag / Szántó Áron)

Az idei versenyt követő óvás úgy zárult le, hogy a sportbarátságuk szorosabb lett a legnagyobb rivális Opel Fifty-Fifty csapatával – véli Litkey Farkas, a 49. Kékszalag Erste World Nagydíjon győztes Festipay kormányosa.

Józsa Márton csapata azért fordult az illetékes testülethez, mert úgy vélte, a Festipay érintette a balatonkenesei bóját, amikor megkerülte.

„Miután a háromtagú bizottság elutasította az óvást, a Fifty-fifty legénysége kereste a bizonyítékot, hogy mégis ütköztünk, de olyat talált, ami azt bizonyítja, hogy nem” – árulta el az M1 aktuális csatornán Litkey Farkas. A kormányos hozzátette: ezt aztán sportszerűen el is ismerte és gratulált, így végül a „sportbarátság még szorosabb lett”.

A Kékszalagon tizenharmadszor győztes Litkey Farkas a sikerének titkáról úgy vélekedett, hogy míg több csapat a hajók építésénél, kiválasztásánál specializálódik a végletekre, ők minden szélben ott tudnak lenni az élbolyban.

„És ha szerencsénk is van, meg is tudjuk nyerni a versenyt” – tette hozzá.

Litkey Farkas nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy meddig lehet eljutni a Kékszalagok megnyerésében, csak annyit jegyzett meg, hogy a vitorlázók folyamatosan tanulnak, igyekeznek minél több információt, tudást felhalmozni, ez vezethet sikerre.

Litkey Farkas az év hátralévő részének legfontosabb versenyeként a soling-világbajnokságot említette, melyet szeptemberben rendeznek meg Hollandiában. A felkészülésre a Garda-tavon sorra kerülő, várhatóan erős mezőnyt felvonultató Európa-bajnokságon nyílik majd lehetőség.

„Arra szinte edzésből megyünk, a vb főpróbájának tekintjük. Persze szeretnénk minél jobban szerepelni, akár még győzni is” – mondta a hajóosztály kétszeres vb-győztese.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top