Keresés
Close this search box.
Forrás: Szántó Áron / MVSZ

Új időpontra helyezik át az idei Kékszalagot

Forrás: Szántó Áron / MVSZ

Júniustól visszatérhet a vitorlás élet a hazai vizekre: keddi ülésén a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége döntött arról, hogy június elsejétől szigorú biztonsági szabályok betartásával újra lehet versenyeket szervezni. A Kékszalagot viszont biztosan nem rendezik meg az eredeti időpontban. A tókerülő verseny új időpontjáról a szakbizottságokkal, Balatonfüred várossal, a szponzorokkal és a médiapartnerekkel egyeztetve legkésőbb május 29-ig hoz döntést a szövetség elnöksége.

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöksége keddi ülésén tárgyalta az egészségügyi veszélyhelyzet május 4-i enyhítésének a vitorlássportra gyakorolt hatásait. A szakbizottságok javaslatára az elnökség elfogadta, hogy a versenyrendszer újraindítása a biztonsági kockázatok minimalizálása érdekében fokozatosság elvét követve történjen meg. Ennek értelmében az MVSZ versenyrendszerében verseny 2020. május 31-ig továbbra sem szervezhető. A vitorlázók részére versenyek megrendezésére 2020. június 1-től nyílik lehetőség a hivatalos versenyrendszerben. Az utánpótlás neveléssel foglalkozó tagszervezeteknek azt javasolják, hogy fokozatosan indítsák el ifjúsági programjaikat a megfelelő biztonsági intézkedések betartása mellett az MVSZ erre vonatkozó ajánlásainak figyelembevételével.

A továbbra is fennálló egészségügyi kockázatok miatt az 52. Kékszalag Nagydíjat az eredeti – 2020. július 2-4. – időpontról elhalasztják. A Kékszalag új időpontjának kijelölése előtt az MVSZ kikéri a szakbizottságok, Balatonfüred város, valamint a szponzorok és médiapartnerek előzetes véleményét is, és ezek figyelembevételével választ az elnökség a következő ülésén, 2020. május 29-én több, potenciálisan alkalmas időpont közül.

Holczhauser András főtitkár elmondta: a sportági szakszövetség több ajánlást is kidolgozott a versenyszezon beindításával kapcsolatosan, szem előtt tartva, hogy a veszélyhelyzetet csak könnyítette a kormányzat, nem pedig teljesen feloldotta. Ezeknek megfelelően a versenyek rendezése a szűken vett versenyzésre korlátozódna, azaz „fapados” regattákat lehet majd rendezni. Ezeken továbbra sincs lehetőség csoportosulásra, így nem lehet tartani helyszíni nevezést, kormányosi értekezletet, fogadást, szponzortalálkozót és díjkiosztó ünnepséget sem. Egyelőre mellőzni kell a nézőhajókat, valamint a cateringet. A rendező és mentőhajók kötelező felszerelését ki kell egészíteni maszkkal, gumikesztyűvel és szemüveggel, amelyek használat utáni elkülönített megsemmisítéséről, valamint a mentő és rendezőhajókat és a hajón található eszközöket naponta, minden használat előtt fertőtlenítéséről is gondoskodni kell.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top