Keresés
Close this search box.
Fotó: MERCEDES AMG PETRONAS

Hivatalos: a Formula E-ben is indít csapatot a Mercedes

Fotó: MERCEDES AMG PETRONAS

A Forma-1-es világbajnokság csapatversenyében címvédő istálló, a Mercedes a minap bejelentette: csatlakozni fog gyártóként a Formula E sorozathoz a 2018/2019-es szezonban.

A német istálló 2010-ben tért vissza a királykategóriába, és 2014, vagyis a V6-os éra óta dominálnak a versenyzőik a pályán és idén szinte biztos, hogy sorozatban harmadjára is elhódítják a konstruktőri világbajnoki címet.

A Formula E-ben jelenleg tíz csapatra van limitálva a résztvevők száma és csak akkor csatlakozhat újabb csapat a versenysorozathoz, ha azt a mezőnyben mindenki jóváhagyja – 2018-ban azonban megnyílik két hely a konstruktőröknél, s az egyikre gyorsan le is csapott a Mercedes. „Az elmúlt években nagy érdeklődéssel követtük a Formula E fejlődését” – nyilatkozta a német istálló motorsport-igazgatója, Toto Wolff. „Jelen pillanatban is keressük az összes rendelkezésre álló lehetőséget ami a motorsport jövőjét illeti, és örömmel jelentjük be, hogy a széria ötödik szezonjában mi is csatlakozni fogunk a Formula E mezőnyébe.

Hisszük, hogy az elektromosság a jövőben főszerepet fog játszani az autóiparban.”

A sorozat vezérigazgatója, Alejandro Agag is örömmel üdvözölte a Mercedest, mint a Formula E 2018/2019-es szezonjának egyik egyik új szereplőjét. „A Formula E egy olyan platform szeretne lenni a gyártók számára, ahol tesztelhetik és fejleszthetik azokat a technológiákat, amiket a későbbi utcai autóikban is szeretnének használni. E cél eléréséhez hozzásegít minket az, hogy egy olyan nagy márkát köszönhetünk majd a rajtrácsunkon, mint a Mercedes.

A széria egy izgalmas keveréke az olyan gyártóknak, mint a Renault, a Citroën-DS, Audi, Mahindra vagy a Jaguar, de olyan futurisztikus márkák is szerepelnek, mint a Faraday Future vagy a NextEV. A Mercedes egy kiváló kiegészítése lehet ennek a felhozatalnak” – zárta gondolatait Agag.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top