Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Készen áll a debreceni csapat a Shell Eco-marathonra

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Idén Londonban, május 25. és 28. között kerül megrendezésre a Shell Eco-marathon, amelyen a Debreceni Egyetem (DE) diákjai is próbára teszik járműépítési tudásukat. A csapat csütörtöki, debreceni bemutatóján derült ki, hogy az autójukon már az utolsó simításokat végzik.

Mint a bemutatóról szóló közleményben felidézik, a debreceni csapat tavaly tapasztalatszerzésként indult a Shell Ecomarathonon, amelynek célja, hogy a legnagyobb távolságot a legkevesebb üzemanyaggal tegyék meg a járművek, de rögtön a 30. helyen zárta a versenyt. Idén új motorral és új elektronikai vezérléssel szeretnének még jobb helyezést elérni a versenyen, amelyen 28 ország 178 középiskolai és egyetemi diákcsapata, köztük több magyar csapat is indul.

„A tavalyi, első versenyünk nagyon tanulságos volt, ezért idén még nagyobb reményekkel indulunk Londonba, célunk, hogy feljebb léphessünk a rangsorban” – idézi Varga Tamás Antalt, a DE gépészmérnöki tanszékének munkatársát, műszaki menedzser mesterszakos hallgatót a közlemény.

Norman Koch, a Shell Ecomarathon igazgatója az eseményen kiemelte: „fantasztikus azt látni, hogy a diákok Európa számos pontjáról azért jönnek, hogy folyamatosan feszegessék a technológia és a design határait, és megtalálják a jövő megoldásait a mobilitásban. A kreatív közeg és a bajtársiasság érzése adja meg a verseny valódi hangulatát. A csapatok kemény munkájuk és elhivatottságuk eredményét teszik próbára a 33. Shell Eco-marathon Europe verseny utcai pályáján Londonban”.

A Shell Ecomarathont a Make the Future Live részeként rendezik meg, amely egy ingyenes fesztivál az energetikai ötletek és felfedezések jegyében. A látogatók bepillantást kaphatnak az energiafelhasználás jövőjébe. A verseny helyszíneként szolgáló Queen Elizabeth olimpiai parkban három tematikus zónát alakítanak ki, ahol a diákok, a vállalkozók és az iparág vezetői találkoznak, hogy megtalálják az utat az alacsonyabb széndioxid-kibocsátású jövő felé.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top