Keresés
Close this search box.

Kiss Norbit felvillanyozta a magyar szurkolók szeretete

blank

Fergetegesre sikerült az augusztus 27-28.-án megrendezett Kamion EB és Fesztivál, aminek a Hungaroring adott otthont. A helyszínen ezrek szurkoltak Kiss Norbinak, aki nem volt rest, s dobogós helyezésekkel hálálta meg a hazai közönség szeretetét és bizalmát.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ennyien eljöttek szurkolni nekem a Hungaroringre, hihetetlen energiát tud adni, amikor mindenhol transzparenseket és hangosan buzdító közönséget látok. A kisebb-nagyobb izgalmak mellett nagyon elégedett vagyok a hétvégi magyar versenyen mutatott teljesítményemmel, ugyanis a legeredményesebb pilótaként minden futamon sikerült dobogóra állnom, ami rendkívüli eredmény. Nagy csatározások közepette kétszer hoztam el a harmadik helyet és szintén kétszer állhattam fel a dobogó második fokára. Egy kis hiányérzetem azért van, hogy az első hely kimaradt a repertoárból, de ennek ellenére úgy gondolom, ez egy fantasztikus siker az új csapatommal, a Tankpool24-gyel és a Mercedes-szel. Ami pedig még szebb, hogy ezekkel a dobogós helyezésekkel felértem a tabella harmadik helyére, ami rendkívül biztató a jövőre nézve” – értékeli boldogan a hétvégét Kiss Norbi, kétszeres Európa-bajnok kamionversenyzőnk.

A mogyoródi Kamion EB és Fesztivál exkluzív versenye, a BlancPain GT Series kimondottan nagy népszerűségnek örvendett, mindenki kíváncsi volt, hogy a leggyorsabb GT3-as luxusautók mire képesek a versenypályán. Emellett a nagy hagyománynak örvendő Swift Cup Europe-ot is rengetegen követték.

Természetesen a nap fénypontja mindig a kamionok fordulatokban gazdag csatája volt. A félelmetes monstrumok okoztak azért izgalmas pillanatokat: volt falba csapódás, kiugró kerekek, szenzációs előzések, óriási harcok és váratlan fordulatok, azaz minden, ami versenypályán elképzelhető. Vasárnap a zárófutamot Norbi az ötödik helyen zárta, azonban az első és második helyezettet sebességtúllépés miatt megbüntették, így a szombathelyi pilóta feljött a dobogós harmadik helyre, így minden futam után az emelvényről integethetett a lelkes közönségnek.

A gyerekekkel érkezők is remekül szórakoztak a családbarát fesztiválon, hisz számos érdekes kitelepülés várta a kisebbeket és nagyobbakat. A nagy melegben kígyózó sorok álltak a frissítőkért, melyek a baráti áraknak köszönhetően még jobban estek.

A Kamion EB és Fesztivál idei eseményeire szombaton 11 ezren, míg vasárnap 21 ezren látogattak ki, így összesen 32 ezer néző szurkolt élőben Kiss Norbinak és az OXXO csapat angol pilótájának Ryan Smith-nek.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top