ewc bol d'or 2022

Kovács Bálint: „Jó a tempóm, a Yamahára is sikerült visszaszoknom”

A hétvégén rendezik meg az Endurance világbajnokság újabb 24 órás viadalát, mégpedig a Bol d’Or-it. Ahogy idén immár sokadik alkalommal, Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője újra ott van a lengyel Wójcik Racing Team Superstock 1000-es csapatában, ahol péntekre kiderül, vajon bizalmat kap-e az idei harmadik 24 órás vb-futamon. Bálint már túl van a keddi privát teszten, ahol igencsak jó formában motorozott.

Újabb felejthetetlen fejezet íródhat eddigi pályafutásában Kovács Bálintnak: a H-Moto Team versenyzője a lengyel Wójcik Racing Team tagjaként részt vesz az idei Endurance-világbajnokság következő, a francia Paul Ricard versenypályán rendezendő, Bol d’Or-i 24 órás vb-futamán. A lengyel csapat idei szokásának megfelelően megint hét versenyzőt vitt el a verseny helyszínére, ahol végül a szabadedzéseken a legjobb három-három időt elérő versenyző alkotja majd a gárda indulóit a futamon.

A 21 éves magyar motoros – aki a HUMDA Academy támogatott pilótája – a keddi privát teszten fokozatosan gyorsulva jelezte a csapatvezetőknek, számíthatnak rá, kész az újabb nagy feladat megoldására. A tréningen a legfontosabb feladatuk az volt, hogy megtalálják a motor legoptimálisabb beállítását, illetve vissza kellett szoknia a Yamahára, ugyanis június vége óta kizárólag egy Ducattival versenyzett. Az edzések csütörtökön folytatódtak, és a H-Moto Team versenyzője biztos abban, hogy szombaton ott lesz majd a rajtrácson.

„Ahogy eddig idén mindig, most is a Stock csapattal kezdtem meg a felkészülést a hétvégére. A Wójcik ezúttal is hét versenyzőt hozott el, így adott a feladat, be kell kerülnöm a legjobb hatba, hogy szombaton én is ott lehessek a rajtnál. Kedden túlestünk egy privát teszten, ahol valamennyi csapat pályára gurult. Számomra egyértelmű volt a feladat, hisz egyrészt meg kellett ismerkednem az aszfaltcsíkkal, melyen még sosem versenyeztem, másrészt a nyári ducattis időszak után vissza kellett szoknom a Yamahára. Megismertem a pályát, nagyon jó tempóra voltam képes, ráadásul a motorral is hamar megtaláltuk a közös hangot. Csütörtökön és pénteken lesz még bőven időm tovább gyorsulni, amivel végleg bebiztosíthatom a helyem a csapatban” – fogalmazott Kovács Bálint.

(Nyitókép: Wójcik Racing Team)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top