Keresés
Close this search box.
grt 220909 afr7 01 dh 3221

Újabb dobogós hétvége Brno-ban

Egy remek hétvégét teljesített a Gender Racing Team Brno-ban a Masaryk Racing Days & BOSS GP versenyhétvégéjén. A bajnoki forduló versenyfutamai az FIA CEZ Zone Trophy, a DREXLER Formel Cup, az ESET Cup valamint az MNASZ Autós Gyorsasági Bajnokság értékeléseibe is bele számítottak, melyeken Szabó Nikolas ismét értékes bajnoki pontokat hozó dobogós helyezéseket ért el.

A Gender Racing csapata a legendás pályán tulajdonképpen már a hét közepétől megkezdte a versenyhétvégét a boksz szerdai elfoglalásával és felépítésével, hogy a csütörtöki szabadedzésekre már minden készen álljon, hogy maximálisan ki lehessen használni az időt a minél jobb beállítások megtalálására. Erre négy alkalom adódott a hivatalos tesztnapon, amely bíztató eredményekkel zárult, így a GRT versenyzője bizakodva várhatta a versenyhétvége első hivatalos szabadedzését és az első versenyfutam pénteki időmérőjét.

Az időmérő egy kisebb, bosszantó technikai hibával indult, de ennek ellenére is Nikolas a negyedik rajthelyre kvalifikálta magát az első versenyfutam rajtrácsán. Az első versenynapon a formula autók D2-es kategóriájának számára kizárólag az első versenyfutam volt az egyetlen pályára lépési lehetőség. Már az időmérő alapján is eléggé kivehetőek voltak az erőviszonyok, ám a futamon nagyon egyértelművé váltak. Már az első körökben széthúzódott az élmezőny is és viszonylag eseménytelenül zajlott a futam. A sorrendben akkor állt be változás, mikor Nikolas cseh ellenfele az egyik kanyarban hibázott és a kavicságyba sodródott. Szerencsésen vissza tudott jönni a pályára, de ennek köszönhetően jelentős hátrányba került. Így a GRT versenyzője vette át a harmadik helyet, melyet meg is őrzött a leintésig, ahol az összetett értékelés harmadik és a kategória második helyén zárhatta az első versenyfutamot.

A vasárnapi versenynap egy cseppet sem adott teret a legapróbb hibának sem, hiszen korán reggel már a második versenyfutam időmérőjével indult a program melyet még a szélsőséges, már-már viharos erejű széllel járó időjárás is nehezített. Szerencsére a pálya száraz maradt, így egy kicsit ideálisabb körülmények között folyhatott a harc a rajtrács pozícióiért. Ezen az időmérőn szintén a negyedik rajtkockába hozta Nikolas a GRT F3-as Dallaraját. Az időjárás végül megkegyelmezett a majdnem délben startoló mezőnynek, így a versenyfutamra is száraz pályán kerülhetett sor. A futamon az előző napihoz hasonlóan alakultak az erőviszonyok csak az élen folyt komolyabb csata. Bár Nikolas jó rajtot vett, de a később kialakuló különbség miatt a dobogós helyezések sorsába most nem tudott beleszólni. A GRT versenyzője végül a rajtpozícióját megőrizve a negyedik helyen zárta a második versenyfutamot mely ezúttal a kategória negyedik helye is volt egyben.

Gender Tamás csapatfőnök ezúttal személyesen is csapatával tölthette a második versenynapot és szívesen értékelte a hétvégét valamint az idei szezont:

Az év elején komoly energiákkal teljesen felújított F3-as technikával arra számítottunk, hogy a szezonban sokkal közelebb tudunk majd kerülni a futamgyőzelmekhez és küzdelemben lehetünk majd valamelyik bajnoki értékelésben a bajnoki címért, de sajnos a technika ördöge ezt idén nem így gondolta. Ennek ellenére is nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy mindenki erőn felül beleadott minden energiát, nem csüggedtek el a néhány kudarc miatt, hanem kiváló csapatmunkában próbáltak javítani az eredményeken. Ez az év folyamán azért egy-két kiváló részeredmény és számos dobogós helyezés formájában is nagyszerűen megmutatkozott. Külön köszönet jár a szurkolóknak is a támogatásért és a bíztatásért, Ők az idei évben a versenypályán kívül is még több rendezvényen is találkozhatnak velünk a 2022-es szezon hátralévő részében.”     

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top