Keresés
Close this search box.
z9u 8790

Küzdelmes hétvégén van túl Gender Tamás Junior a WSK Super Master Series-ben

Nehéz hétvégét zárt a WSK Super Master Series első fordulójában Gender Tamás Junior, akinek egyetlen problémamentes versenye sem volt az olaszországi Lonatóban rendezett megméretésen.

Miután a WSK Champions Cupon bejutott a döntőbe és ott 14 helyet jött előre, Gender Tamás Juniornak a rangos WSKsorozat következő állomásán, a WSK Super Master Series lonatói versenyhétvégéjén is a fináléba kerülés volta célja. A 12 esztendős sportolónak a kétfordulós bajnokság első állomásán azonban bőven kijutott a balszerencséből.

Az időmérőn a legerősebb csoportban a 20. helyen zárt, miután feltartották a leggyorsabbnak ígérkező körében, majd az első előfutamon hiába javított öt helyet a rajt utáni visszaesését követően, az egyik riválisa kilökte. „Bevágott mellém, én pedig a külső íven haladtam tovább, de ő kiszorított, amitől a falnak ütköztem, és elhajlott a gokartom hátsó tengelye” – összegezte a történteket a HUMDA által támogatott sportoló.

A következő, egyben pénteki második előfutamban a Parolin Racing Kart magyar versenyzője a tapadás hiányával küzdött, így nem volt az igazi a tempója, és a 20. helyen zárt, várt még rá azonban három előfutam szombaton.

A szerencse azonban ezek során sem szegődött mellé. Az aznapi első előfutamban jól rajtolt, de láncszakadás miatt három körrel a vége előtt kénytelen volt feladni a versenyt, a második és a harmadik előfutamban pedig szintén technikai probléma hátráltatta: előbbin csak egyetlen kört tett meg, míg utóbbin azért javított két helyet, és a 18. pozícióban zárt.

A vasárnapi elődöntőbe és döntőbe ennyi balszerencse után – az öt előfutamból négyben technikai gonddal küzdött, egyszer pedig kilökték – nem jutott be, de így is egész nap ott volt a csapattal, segített, amiben tudott, és természetesen megnézte az összes futamot.

Ez egy ilyen versenyhétvége volt, sajnos technikai sportról van szó, úgyhogy ez benne van a pakliban, de nem adjuk fel, és készülünk a következő fordulóra. Az elmúlt hétvégéért köszönettel tartozom szerelőmnek, Raffaele Polisének, a coach-omnak, Felice Tienének, a Parolin Racing Kartnak, valamint a HUMDA-nak, az Apex Instituto-nak és a Fit4Race-nek.”

Gender Tamás Junior legközelebb február 17. és 19. között, a WSK Super Master Series második fordulóján áll rajthoz Franciacortán.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top