Keresés
Close this search box.
ni5 4971

Molnár Martin balszerencsés hétvégén is a legjobb tízben zárt

Kijutott a balszerencséből Molnár Martinnak a WSK Super Master Series első fordulójában, de az Energy Corse versenyzője így is beverekedte magát a legjobb tízbe, és nemcsak a helyezésében találta meg a pozitívumot.

Molnár Martin úgy várhatta a kétfordulós WSK Super Master Series első állomását, hogy az idén mindkét eddigi versenyhétvégéjét a legjobb háromban zárta, legutóbb ráadásul a szintén a rangos WSK-sorozatba tartozó Champions Cupon állhatott fel a dobogó második fokára.

A Lonatóban rendezett versenyre a világranglista OK-kategóriájának éllovasaként érkező sportoló most is egészen a döntőig menetelt, ahol a 9. helyet szerezte meg.

A pénteki időmérőn az Energy Corse versenyzője csoportjában a 8., összetettben a 15. időt érte el, miután a leggyorsabbnak ígérkező körében feltartották. Ezután a C-csoportba került, ami azt jelentette, hogy a három előfutamból kétszer is a Lonatóban hátrányosnak számító páros oldalról kellett rajtolnia.

Miként az várható volt, mindkétszer pozíciókat veszített a rajtnál, de utána sikerült visszazárkóznia, így mindhárom előfutamban javított a rajthelyén. Az első versenyen ezt ráadásul úgy érte el, hogy az egyik riválisa szó szerint felöklelte, amitől a levegőbe repült, majd jócskán a legjobb tízen kívülre esett vissza, de innen is feljött a hatodik helyre.

Az elődöntőben ez viszont már nem jött össze.

A felvezető körben beesett az orrkúpom, mert az előlem rajtoló versenyző gumit melegített, nekem pedig fékeznem kellett, hogy ne találjam el, a mögöttem érkező azonban nekilökött. Már ekkor tudtam, hogy büntetést fogok kapni, de verseny közben nem ez foglalkoztatott. Mivel ekkor is a páros oldalról indultam, a rajtnál itt is visszaestem, majd a hetedik helyen értem célba, de a büntetésnek köszönhetően csak tizenegyedikként rangsoroltak” – összegezte az elődöntőben történteket a HUMDA által támogatott sportoló.

A döntőt a tizedik helyről kezdhette, de az ő rajtsora ismét beragadt, így jött a menetrendszerű visszaesés, majd felzárkózás. Végül a tizedik helyen intették le, de az egyik riválisának büntetéséből profitálva egy pozíciót javított, így a 9. helyen zárta a WSK Super Master Series első fordulóját.

Nem volt szerencsénk ezen a hétvégén, de nem lehetünk minden hétvégén dobogón, ahogyan a szerencse sem állhat minden hétvégén mellénk. Örülök, hogy a legjobb tízben zártam, mert ez jó eredmény, főleg egy ennyire erős mezőnyben. Elégedett vagyok a teljesítményemmel és a csapattal is, érzem, hogy támogatnak és jó a hangulat. Előre tekintünk a következő versenyre és dolgozunk azon, hogy erősebben térjünk vissza. Köszönöm a hétvégét az Energy Corse Racing Karts-nak, a coach-omnak, Antonio Gallucciónak, a szerelőmnek, Andrea Terronnak,  és a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.-nek, illetve köszönöm a kiválóan felkészített TM-motort a Machac Motors-nak.”

Molnár Martin legközelebb február 17. és 19. között, a WSK Super Master Series második fordulójában, Franciacortán versenyez.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top