Keresés
Close this search box.
Fotó: Dino Eisele, H-Moto Team

„Amennyire vártam ezt a versenyt, sajnos annyira rosszul sikerült”

Fotó: Dino Eisele, H-Moto Team

A 220 Volt H-Moto Team versenyzőinek, Györfi Alennek és Kakuszi Ádámnak nem sikerült túl fényesen a legutóbbi versenyhétvégjük. Habár az IDM asseni fordulóján Györfi Alen végig beállítási gondokkal küzdött, ám így is meg tudott menteni néhány értékes pontot, azonban Ádámnak a Red Bull Ringen nem volt ennyi szerencséje.

A 220 Volt H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka ezúttal a gyorsasági motorozás szentélyében, Assenben állt rajhoz, ahol korábban már számos sikert ért el. Ezúttal azonban elkerülte a szerencse Alent, aki valamennyi felmenetelkor futómű gondokkal küzdött, így az időmérőn a 11. rajtpozíciót tudta megszerezni. A futamokon valamelyest sikerült úrrá lenni a beállítási problémákon – az új gumik egyelőre nem alkalmazkodnak kellően a Yamahához és Alen stílusához –, így a szombati versenyen a 7., míg a vasárnapin a 9. helyen zárt a 220 Volt H-Moto Team motorosa. A kiskunhalasi versenyző ezzel egy helyet visszacsúszott összetettben, és 65 pontjával a hetedik pozícióban várja a következő futamot, melyet szeptember első hétvégéjén rendeznek Oscherslebenben.

„Amennyire vártam ezt a versenyt, sajnos annyira rosszul sikerült a számomra. Egész hétvégén gondjaink voltak a futóművel, valamint az új gumikkal sem találjuk még meg a közös hangot. Sajnos mindez rányomta a bélyegét a teljesítményemre, és már a pontszerzést is sikernek kell, hogy megérjem. Természetesen nem adom fel, dolgozom tovább, és abban bízom, hogy a következő futamra megoldást találunk a gondjainkra” – jelentette ki Györfi Alen.

Még a korábbi Európa-bajnoknál is rosszabbul járt a 220 Volt H-Moto Team fiatal tehetsége, Kakuszi Ádám, aki a Red Bull Ringen folytatta szereplését az idei ADAC Junior Cup sorozatban. Ádám immár harmadszor mutathatta volna meg a világ legjobb motorosai, a Moto GP menői előtt, hogy mit tud, ám sajnos ezúttal nagyon rövidre sikeredett a versenye. Ugyan remekül rajtolt – a 24. pozícióból a 15-re jött fel –, ám nem sokkal ezután kiütötték alóla a motort, így pedig idén először pont nélkül zárta a hétvégét. Ádám összetettben a 15. pozícióba csúszott vissza eddig megszerzett 24 pontjával.

„Ezúttal volt lehetőségünk egy szabadedzésre, aminek kifejezetten örültem, hiszen így az időmérőkön nem a pálya megtanulásával kellett foglalkoznom. Az első időmérőn végül a huszonharmadik helyet szereztem meg, ezért áttételt módosítottunk, ami viszont nem vált be, és így nem tudtam javítani a második időmérőn. A rajtom egészen jól sikerült, hiszen rengeteget előztem, ám ez sajnos semmire sem volt jó, mert az egyes kanyar végén kiütötték alólam a motort. Úgy érzem, ha végig tudtam volna menni, akár a legjobb idei eredményemet is elérhettem volna. Sokat tanultam ebből a hétévégéből, és már előre tekintek”– mondta Kakuszi Ádám, aki legközelebb a BSB menőivel szerepel együtt október első hétvégéjén Assenben.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top