Keresés
Close this search box.

Csapatverseny Lacházán

blank

Október 16-án kerül megrendezésre a Motocross Csapatverseny kiskunlacházán, a motocross pályán.

A Gyálon szeptember 11-én egy méltón megrendezett záró versennyel véget ért a Magyar Motocross OB. Az egyéni kategóriákban kialakult a végleges sorrend, eldőltek a 2016-os bajnoki címek sorsai.
Maradt azonban egy eldöntendő kérdés, melyik 2016 legjobb csapata? Erre október 16-án kaphatjuk meg a választ, akkor kerül ugyanis megrendezésre a Csapatverseny, melynek ezúttal a lassan hatvan éves múlttal rendelkező kiskunlacházi motocross pálya ad otthont. Travnev Ivánt, a kiskunlacházi községi motoros klub tagját, a verseny egyik szervezőjét kérdeztük a részletekről.
Miről szól a csapatverseny?
– Alapvetően az egyesületek háromfős csapatai vívnak meg az díjakért. Az idei évben teljes egészében a csapatoké a főszerep a versenyen. Ez első hallásra nem tűnik túl különlegesnek, lévén „csapatversenyről” beszélünk. A korábbi gyakorlat azonban a döntőbe nem jutott versenyzőknek egy egyéni futam keretében adott lehetőséget a megmérettetésre. A 2016-os csapatversenyben egy csapat kupaverseny is kiírásra került, vagyis a magukat a döntőbe nem kvalifikáló csapatok, továbbra is csapatot alkotva küzdenek meg a Hosch-Kleber csapatkupa legjobbja címért.
Hogy áll össze a versenynap?
– Már a délelőtti órákban futamokat láthat a kilátogató néző, hiszen a döntőbe kerülésért egy kvalifikációs futamon küzdenek meg a csapatok, illetve a reményfutam két leggyorsabb csapatának van lehetősége megküzdeni a délben kezdődő csapatversenyen. A csapatverseny három, a kupaverseny két futamból áll.
Miben más, mivel nyújt többet a csapatverseny egy átlagos OB-nál?
– Ami nem átlagos, többek közt a hatalmas kivetítő, amin a pálya hátsó, kevésbé látható részén zajló eseményeket követhetők nyomon. Kiemelném továbbá az online stream közvetítést, aminek köszönhetően otthonról is megtekinthető a teljes verseny. Igyekszünk a nézőket több vonalon informálni, egyrészt a mára egyre inkább elfelejtett műsorfüzet hasábjain, illetve Kajtár Tibor mikrofonján keresztül is árad majd a hasznos információ az érdeklődő felé.
Hogy állnak az előkészületek?
– A szervezés gyakorlatilag hónapokkal a rendezvény előtt elkezdődött, de az utolsó két hónapban rendkívül felgyorsultak az események, és egyre nagyobb lázban ég a maroknyi csapat. Igyekszünk a lehető legnagyobb körültekintéssel, és a legapróbb részletig terjedően odafigyelni, kézben tartani minden versennyel kapcsolatos teendőt. Szeretnénk emlékezetessé tenni a versenyt mind a versenyzők, mind a nézők számára.
Mi az elvárás a kiskunlacházi csapattal kapcsolatban?
– Mindenek előtt a jó hangulat, és a kiemelkedő jókedv, a többi jön magától!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top