Keresés
Close this search box.
Fotó: MERCEDES AMG PETRONAS

Rosberg belekóstolt a jövőbe

Fotó: MERCEDES AMG PETRONAS

A Forma-1-es világbajnokság éllovasa, Nico Rosberg szerdán először tesztelhette a jövő évi abroncsokat a barcelonai aszfaltcsíkon.

A Pirelli már az F1-es nyári szünet óta vezeti le a teszteléseket 2015-ös Mercedesekkel, Ferrarikkal illetve Red Bullokkal.

Amíg a Ferrari két versenyzőjét, Sebastian Vettelt és Kimi Räikkönent küldte a tesztelésekre, addig a Mercedes illetve a Red Bull a 2017-es abroncsok kipróbálását a tartalék– és fejleszőpilótáikra, Pascal Wehrleinra és Sébastien Buemire hagyta.

A Pirelli abroncsok jövőre 25 százalékkal lesznek szélesebbek elöl és hátul egyaránt – Rosberg szerdán a kísérleti prototípusokat kapta meg, amiket a Spanyol Nagydíjnak otthont adó Circuit de Catalunya-n ki is próbált.

A Pirelli megerősítette, hogy Rosberg 46 kört teljesített a száraz pályán délelőtt, azonban a délutáni etapnak hamar vége szakadt, s csak 14 kört tudott megtenni a német, mivel eleredt az eső.

„Sajnos reggel hidegek voltak a körülmények (a pálya hőmérséklete mindössze 17 fokos volt a teszt kezdetekor), és az esős délután jócskán megnehezítette a mai munkát, ez pedig megnehezítette azt is, hogy reprezentatív adatokat készítsünk az abroncsokról” – áll a gumiszállító hivatalos közleményében.

A Mercedes csütörtökön folytatni fogja a teszteléseket, míg a Red Bull pénteken kezdi majd meg három napos tesztelését a Yas Marina Circuit-en.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top