Keresés
Close this search box.

Gyutai Adrián: „Meghálálom a bizalmat”

A Dunlop élversenyzőjeként indul az idén az olasz bajnokság National Trophy 600 kategóriájában a Tomracing Motorsport Team pilótája.

 

A Dunlop élversenyzőjeként indul az idén az olasz bajnokság National Trophy 600 kategóriájában a Tomracing Motorsport Team pilótája.

Újabb nagy lépést tehet álmai megvalósításához vezető úton Gyutai Adrián. Az idén az olasz bajnokság National Trophy 600 kategóriájában induló paksi gyorsasági motorosnak minden támogatást megad a Dunlop. A gumigyártó cég élversenyzője lesz ebben az idényben a Tomracing Motorsport Team pilótája, akik a versenyeken kívül a teszteken is egy mérnökkel segítik Adriánt a minél eredményesebb szereplésben.
Eddigi pályafutása legnehezebb szezonja előtt áll Gyutai Adrián. A 24 éves paksi gyorsasági motoros már tavaly belekóstolt a világ egyik legerősebb sorozatába, amikor október 19-én rajthoz állt Mugellóban a 2014-es olasz bajnokság (CIV) National Trophy 600 kategóriájában. A Tomracing Motorsport Team versenyzője remekül helyt állt, hiszen a 39 fős mezőnyben a 10. rajtkockát tudta megszerezni, és a futamon végül az öt pontot érő 11. helyen intették le.
Idén már teljes szezont teljesít majd Adrián az olasz pontvadászat National Trophy 600 kategóriájában – ez a Superstock 600-as bajnoki sorozat –, hogy egy lépéssel közelebb kerüljön nagy álmához, a Supersport világbajnokságon való induláshoz. A december eleje óta a fizikai felkészülését végző motorost ebben az esztendőben a Dunlop is segíti a minél jobb szereplésben. Az idén 127 éves gumigyártó óriás élversenyzője lesz a magyar pilóta, akik minden támogatást megadnak, hogy Adrián minél eredményesebben szerepelhessen 2015-ben.
„Boldogok és büszkék vagyunk arra, hogy Adrián és csapata mellettünk döntött, és a mi abroncsainkkal versenyez az idei esztendőben. Természetesen mi is nyomon követtük az eddigi pályafutását, és úgy érezzük, méltó a bizalmunkra, hiszen tavaly futamokat nyert, pályarekordokat ért el az Alpok-Adria sorozatban. Döntésünk alapján ő lesz idén a kiemelt élversenyzőnk az olasz bajnokságban, és közösen bebizonyítjuk, hogy a világ egyik legerősebb pontvadászatában, ahol minden fontos gumigyártó jelen van, milyen magas szintet képvisel a Dunlop Sportmax D212 GP Pro modellünk. Természetesen nemcsak a versenyhétvégéken, hanem a teszteken is ott leszünk – külön egy mérnökünk segíti majd a felkészülésekben is –, hogy Adrián és a Dunlop közösen remek eredmények érjen el az idei szezonban” – jelentette ki Aldo Ciccone, a Goodyear Dunlop Italia versenyigazgatója.
A Dunlop Motorsport egyik vezetőmérnöke, Salim Khan – aki elsősorban a közép-, és kelet európai sorozatokra felügyel a cégnél – már több éve dolgozik együtt az Alpok-Adria Bajnokságban a fiatal magyar motorossal, így nem csodálkozott azon, hogy Adrián a gumigyártó óriás kiemelt versenyzője lesz az idei szezonban.
„Kifejezetten örülök annak, hogy folytatjuk a munkát Adriánnal. Az indok, amiért segítjük őt, nagyon egyszerű: a szemem előtt felnőve, a 125-ös évektől kezdve a Superstock 600-as kategóriáig bezárólag nagyon jó és tehetséges versenyzővé vált. Úgy gondolom, fényes jövő áll előtte, a képességeivel és motivációjával nagyon magasra juthat. Hiszem, hogy már az idén képes lesz az olasz bajnokságban is az elejében végezni, és ebben minden segítséget meg fog kapni tőlünk” – árulta el Salim Khan.
A 24 éves paksi motoros nagyon büszke arra, hogy idén a Dunlop élversenyzője lehet az olasz bajnokság National Trophy 600-as kategóriájában. Ráadásul azokon az Alpok-Adria és IMRC bajnoki futamokon is megkapja a kiemelt támogatást, amelyekkel nem ütközik az olasz versenynaptár.
„Nagyon örülök, hogy a Dunlop ilyen mértékben számít rám, támogatja a pályafutásomat. A kezdetektől a cég gumijait használom, és már eddig is remek kapcsolat alakult ki közöttünk. A Dunlop szakemberei rengeteg segítséget adhatnak nekem a minél jobb szerepléshez, és még most is alig akarom elhinni, hogy az Alpok-Adria és az IMRC mellett az olasz bajnokságban én leszek a Dunlop kiemelt élversenyzője. Igyekszem meghálálni a bizalmat, és köszönöm Aldo Ciccone-nak és Salim Khan-nak a rengeteg segítséget, amit már eddig is kaptam tőlük” – fogalmazott Gyutai Adrián.
Gyutai Adrián 2015-ös versenynaptára
Teszt
Március 13-15 – Rijeka
Március 27-29: Misano World Circuit „Marco Simoncelli”
Olasz bajnokság, National Trophy 600
1. forduló: április 24-26: Misano World Circuit „Marco Simoncelli”
2. forduló: május 15-17: Autodromo Piero Taruffi Vallelunga
3-4. forduló: június 12-14: Autodromo Internazionale del Mugello
5. forduló: július 17-19: Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola
6. forduló: október 9-11: Autodromo Internazionale del Mugello
Alpok-Adria, IMRC, Magyar Bajnokság
Április 17-19: Pannoniaring (IMRC, MB)
Május 29-31: Pannoniaring (AA, IMRC, MB)
Június 19-21: Rijeka (AA)
Augusztus 07-09.08: Hungaroring (AA, IMRC, MB)
Szeptember 11-13: Slovakiaring (AA, IMRC, MB)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top