blank

„Hasznos élmény volt a tábor”

blank

Ez a hét sem telt eseménytelenül a H-MOTO Team motorosa, Kovács Bálint számára. Az idén magát a KTM ADAC Junior kupában megmérettető ifjú titán az olaszországi Magionéban, a széria hivatalos, szezon előtti felkészítő táborában vett részt a kategóriájában szereplő többi versenyzővel.

„A rendelkezésre álló három napból kettőt tudtunk motorozni, a harmadik napon az időjárás nem fogadta kegyeibe a mezőnyt, mivel eső, és nagy szél is hátráltatta a munkát.

Úgy érzem, sikerült elég jól megismernem a gépet, a pályát is gyorsan megtanultam. Két profi instruktor felügyelt bennünket, ők maguk is ebben a sorozatban kezdték a pályafutásukat, s innen léptek tovább valamelyik világbajnokságba. Ezért örülök, hogy a második nap végére már sikerült szinte teljesen azonos időket futnom velük. A kategóriatársak viszonylatában is jónak mondanám az összképet, a top 5 volt a cél, és ezt tudtam is hozni.

Napi két és fél órát töltöttünk a pályán, természetesen több etapra lebontva. Minden menet előtt volt egy kis megbeszélés, ahol megtárgyaltuk a teljes csapatra kivetített tapasztalatokat, és ezekből építkezve próbáltunk javulni mindannyian. Összeszedetten mentek a dolgok. Ugyan a célzott bolyban motorozást nem gyakoroltuk, de mivel ezek a KTM-ek „lendületgépek”, az egyenesekben sokszor együtt mentünk, és próbáltuk kihasználni egymás szélárnyékát a jobb kigyorsítás érdekében – ilyenkor persze kialakultak kisebb küzdelmek is.

A sorozat felemás. Vannak, akik már a 2.-3. évük teljesítik, így jól ismerik a bajnokságban szereplő pályákat, de akad olyan is, akinek ez az első komoly kihívása. Kevés edzési lehetőség lesz Assen-ben, így egyelőre nehéz megjósolni hol végezhetünk, de igyekszünk majd a tőlünk telhető legjobbat nyújtani!” – mondta el véleményét a H-MOTO Team fiatal reménysége.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top