Keresés
Close this search box.

Kis Viktória sérülten is helyt állt Mexikóban

blank

A kifejezetten hölgyversenyzők számára szervezett Italika Women’s World Cup mezőnyében térhetett vissza a motorversenyek világába Kis Viktória. A H-Moto Team üdvöskéje Mexikóban csatlakozott a 24 tagú mezőnyhöz: az ITALIKA Vort-X 650 típusú motorokkal szervezett viadal időmérőjén Wicca ugyan megsérült, ám a második versenyt így is teljesítette, és a 16. helyen zárt. A csapat korábbi Európa-bajnoka, Györfi Alen ugyanakkor két második hellyel folytatta szereplését az Alpok-Adria  sorozatban.

Újabb hétvége, újabb kihívások a H-Moto Team életében. Ezúttal a főszerepet a nagy visszatérőre, Kis Viktóriára osztották, aki a Jorge Lorenzo édesapja által kifejezetten hölgyversenyzők számára szervezett Italika Women’s World Cup mezőnyében indulhatott. A női Világkupa-sorozat második állomását rendezték Mexikóban, ahol a 14 országból érkezett 24 tagú mezőny az ITALIKA Vort-X 650 típusú motorokkal versenyez egymással. A motorokat sorsolással osztották ki, majd a versenyzők gyors, közepes és lassú csoportbontásban, végig felvezetőkkel tanulták meg a valamivel több, mint 3 km hosszú pálya vonalvezetését. A sorozat érdekessége, hogy semmilyen módosítást nem hajthattak végre a csapatok a motorokon, még a guminyomást is úgy kellett hagyniuk, ahogy azokat beállították.

Wiccának összesen két szabadedzésnyi ideje maradt a motorral való összeismerkedésre, ami nem kifejezetten gyorsasági versenymotor, ráadásul a magyar lány sosem ült még ilyenen. A viadal időmérőjén bukott, és megsérült. Az első futamon el sem tudott indulni, ám másnap összeszorított fogakkal felállt a 19. rajtkockába, és a második versenyt így teljesítette, melynek végén a 16. helyen zárt. A szervezők elégedettek voltak a teljesítményével, ami nem csoda, hiszen „egy lábbal” versenyezve is kis híján pontszerzőként zárta a futamot, és jelezték, várják a következő viadalon is.

„Sajnos a mai napig nem értem, miért estem el, de akkor úgy éreztem, beragadt a fékem. A motor ráesett a lábamra, ami beszorult, úgy vettek ki alóla. Így is rajthoz álltam az első futamon, ám egy kör után beláttam, képtelenségre vállalkoztam, hiszen egyszerűen nem tudtam a sérült lábammal váltani. Másnap viszont legyőztem a fájdalmat és önmagam, teljesítettem a második versenyt, pedig sarokkal tudtam csak váltani. A célomat elértem, sőt, majdnem pontszerzőként értem célba”– jelentette ki Kis Viktória.

Mindeközben a lengyelországi Poznanban a 2007-es esztendő Európa-bajnoka, Györfi Alen folytatta az Alpok-Adria sorozat Superstock 600-as kategóriájában az idei szezonját. Ezúttal nem jött közbe semmilyen technikai probléma, és a H-Moto Team  versenyzője mindkét futamon hatalmas csatákat követően a második helyen ért célba, és ezzel az eredményével összetettben is feljött a második helyre.

„Nagyon jól éreztem magam egész hétvégén, csak azért keserű egy kicsit a szám íze, mert mindkét futamon tizedek választottak el a győzelemtől. Összességében elégedett vagyok az eredménnyel, és nagyon várom már a következő fordulót, amit hazai pályán, a Pannoniaringen rendeznek majd” – fogalmazott Györfi Alen.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top