Keresés
Close this search box.
Fotó: Molnár Ádám - 220 Volt H-Moto Team

Körrekordok születtek hétvégén a Kakucsringen

Fotó: Molnár Ádám - 220 Volt H-Moto Team

A nyár közepén sincs megállás a 220 Volt H-Moto Team legifjabb versenyzői számára, akik a hétvégén remekeltek a Kakucsringen.

Ismét egy sikeres versenyen van túl Magyarország legnagyobb gyorsaságimotoros csapata. A 220 Volt H-Moto Team legifjabb reménységei ismét bebizonyították, hogy korosztályuk legtehetségesebb versenyzői. A Kakucsringen megrendezett MAMS Kispályás és Utánpótlás Bajnokság negyedik fordulójában a fiatalok remekeltek: Vincze Hanna mindkét futamon rajt-cél győzelmet aratott kategóriájában, míg Kakuszi Ádám és az egész mezőny legifjabb tagja, Szilárd Zalán megfutotta eddigi legjobb köridejét a Pest megyei pályán. Persze a remek eredmények nem maguktól jöttek, a csapat egyik élversenyzője, Bódis Richárd rengeteget foglalkozott a kicsikkel, több napon át motorozott velük Kakucson, hogy minél jobban elsajátítsák a technikás pálya vonalvezetését.

A 220 Volt H-Moto Team ifjú reménysége, a 6 éves Szilárd Zalán – aki a PW50-es kategóriában áll rajthoz – egész hétvégén folyamatosan gyorsult, és immár a középmezőny második felével is képes volt felvenni a versenyt. Zalán a két futam alapján a 14 fős mezőnyben végül a nyolcadik helyet szerezte meg, amiért 14 bajnoki pontot kapott.
„Nyugodtan kijelenthető, hogy Zalánnak ez volt eddig a legsikeresebb hétvégéje. Most fordult elő vele először, hogy a körideje folyamatosan javult, és a futamon már képes volt 1.06-os kört menni. Jó volt látni, hogy már a középmezőny második felével is versenyre tudott kelni, megmutatta, rövidesen igenis számolni kell vele. Minden szempontból hibátlan hétvégét zártunk” – fogalmazott Zalán édesapja, Szilárd Zsolt.

A csapat legsikeresebb tagja a 9 éves Vincze Hanna volt, aki azzal a céllal érkezett a Kakucsringre, hogy a PW50 Speciál összetettjében mindenképpen visszaveszi az első helyet szlovák ellenfelétől. Hanna az egész hétvégén kimagaslóan teljesített, nemcsak az időmérőt nyerte meg, hanem az élről indulva mindkét futamot, ráadásul egyetlen nap alatt képes volt legjobbján két másodpercet faragni, és a nap végén már 56.6-os köridő állt a neve mellett.

„Bevallom, mivel nem szeretem ezt a pályát, egy kicsit tartottam ettől a hétvégétől. Szerencsére azonban túltettem magam ezen, és minden összejött a számomra, hiszen az első rajtkockából indulva mindkét versenyt megnyertem. Kifejezetten jól ment a motorozás, feldobott, hogy példaképem, Kis Viki és Bódis Ricsi is végig mellettem volt, még a rajtrácsra is felkísértek. A rajtjaim jól sikerültek, folyamatosan gyorsultam, így a második futamban sikerült megfutnom a saját körrekordomat” – jelentette ki Vincze Hanna, aki amellett, hogy ebben a szezonban már öt futamgyőzelemnél jár, átvette a vezetést kategóriája összetett pontversenyében.

Az idén első alkalommal indított kategóriában, a SSP300-ban versenyző 13 éves Kakuszi Ádám kettős céllal vágott neki a hétvégének: szerette volna megjavítani az itt futott eddigi legjobb köridejét, és úgy befejezni a versenyt, hogy esélye maradjon megszerezni a bajnoki címet. Ádám mindkét célját elérte, hisz továbbra is vezeti a bajnokságot és két csapattársához hasonlóan ő is saját körrekordot ért el.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a kitűzött céljaimat el tudtam érni. Az időmérőn több tiszta kört tudtam teljesíteni, ezért nem véletlen, hogy az egész hétvége legjobb köridejét is ekkor futottam meg. A futamokon jól éreztem magam a motoromon, és a két hetedik hellyel szerzett 18 pontom nagyon fontos az összetett szempontjából, hiszen továbbra is harcban állok a bajnoki címért. Nagyon szépen köszönöm Ricsinek a sok segítséget, és bízom abban, hogy a hátralévő versenyeken a tanácsainak köszönhetően tovább javul majd a teljesítményem” – állította Kakuszi Ádám.

A MAMS Kispályás és Utánpótlás Bajnokság két hét múlva Dunaszerdahelyen folytatódik.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top