Keresés
Close this search box.
Fotó: 220 Volt H-Moto Team

Misanóban kaptak lehetőséget a fejlődésre a H-Moto fiataljai

Fotó: 220 Volt H-Moto Team

Az ADAC Junior Cup hivatalos tesztjén Kakuszi Ádám és Somosi Alexander rengeteget fejlődött.

A 220 Volt H-Moto Team versenyzői végérvényesen megkezdték a felkészülésük utolsó szakaszát a 2017-es szezonra. A tapasztaltabbak közül Györfi Alen, Bódis Ricsi, Gyutai Adrián és Kovács Bálint már javában készül a német nemzeti bajnokság, az IDM küzdelmeire, a legkisebbek – Vincze Hanna, Szilárd Zalán, Varga Tibi, Kecskés Bence és Tomi, Szilágyi Krisztián és Milán, Kovács Zoltán és a szlovák Misko Bém – pedig folyamatos motorozással készülnek az utánpótlás bajnokságra. Az elmúlt napokban pedig Kakuszi Ádám és Somosi Alexander utazott ki az olaszországi Misanóba, ahol a német szervezésű ADAC KTM Cup sorozat hivatalos tesztjén vett részt. A két fiatal négy napon keresztül folyamatosan edzhetett, megismerkedhetett idei versenymotorjával, a mezőnnyel, és mindketten rengeteget motorozhattak a legendás pályacsíkon.

„Olaszországban jártunk, ahol az ADAC Junior Cup év eleji tesztjén vettünk részt. Ugyan szombaton még csak az elméleté volt a főszerep, ám vasárnap már motorra ülhettünk, és instruktorok vezetésével körözhettünk a misanói pályán. Ez arra tökéletesen jó volt, hogy megismerkedjek a motorommal, és újra megérezzem, mit is kell csinálnom. Hétfőn és kedden már érdemi munkát végeztünk, ahol egyrészt a saját tempónkat diktálhattuk, másrészt pedig kipróbálhattunk különböző beállításokat, féktávokat és kigyorsításokat. Sajnos nekem egy edzést ki kellett hagynom, mert a váltóban eltört egy alkatrész, ám ez sem zökkentett ki, folyamatosan gyorsultam, és a keddi tréning végére a legjobb időmet is sikerült megfutnom. Remélem, hogy az asseni szezonkezdet előtt még lesz alkalmam motorozni, hogy még tökéletesebben tudjak majd rajthoz állni az első futamon” – jelentette ki Somosi Alexander.

Csapattársa, Kakuszi Ádám is nagyon élvezte a Misanóban eltöltött négy napot, ráadásul a teszt végén már képes volt a legjobbak tempóját kimotorozni.

„Számomra hatalmas lehetőség, hogy itt lehetek. Már a szombati bemutatkozáson is fantasztikusan éreztem magam, de az volt az igazi, amikor a vasárnapi edzésen négy vagy öt alaklommal már felmehettünk és instruktorokkal motorozhattunk a misanói pályán. Hétfőn és kedden már jött az igazi teszt, kemény tempóval, rajtgyakorlatokkal. Folyamatosan gyorsultam, és kedden nemcsak megfutottam a legjobb köridőmet, hanem már arra is képes voltam, hogy a legjobbakkal azonos tempót tudtam tartani. Ez a négy nap nagyon sokat jelentett nekem, sokat fejlődtem, és úgy érzem, ha sikerül az asseni szezonnyitó előtt még tesztelnem, akkor akár a legjobb tízbe való bekerülést is célba vehetem” – mondta Kakuszi Ádám.

A két ifjú tehetséget elkísérte Misanóba Kispataki Viktor is. A korábbi vb-motoros felel ugyanis ebben az évben Alexander és Ádám szakmai munkájáért. A többszörös magyar bajnok nagyon elégedetten beszélt a kint töltött napokról, és azt sem tartja kizártnak, hogy mindkét versenyző komoly eredményt érjen el az ADAC KTM Cup sorozatban.

„Fokozatosan építették fel a szervezők a hivatalos tesztet, hiszen a mezőnyben nem egy olyan fiatal is megtalálható, aki még sosem motorozott nagypályán. Alex és Ádám folyamatosan gyorsult már a vasárnapi, instruktorok által vezetett motorozás alkalmával is, így a nap végére már a legjobbakkal mehettek a csoportbeosztások alapján. A hétfői és keddi teszteken nagyon meglepett, hogy Ádám tartotta Alex tempóját, igaz, utóbbi versenyzőnek még hiányzik a tavalyi év szinte teljes kihagyása miatt a megfelelő kilométer. A keddi nap végére már mindketten felvették a megfelelő tempót, és már két másodpercen belül vannak mindketten a legjobb eredményt elért motorostól. Ám ez abszolút ledolgozható akár az asseni idénynyitóig, igaz, ehhez még szükség lenne itthoni nagypályás edzésekre. Odafigyelnek mindenre, képesek szinte azonnal megcsinálni, amit kérek tőlük. Külön kiemelendő, hogy Ádám elképesztő gyorsasággal sajátította el a lehető legjobb féktávokat, időben talán ő fejlődött a legtöbbet a négy nap alatt. Hogy mit várok tőlük az idei szezonban? Nos, a pontos képhez tudni kell, hogy az összes pálya ismeretlen lesz a számukra, így az edzéseknek óriási szerepük lesz. Ennek ellenére azt mondom, ha Alex visszanyeri a már meglévő tudását, akkor a dobogóra is esélyes lesz a futamokon és összetettben egyaránt, míg a nagypályán első szezonjára készülő Ádám, látva a fejlődését, mindenképpen alkalmas arra, hogy a TOP tízben végezzen” – állította Kispataki Viktor.

Az ADAC Junior Cup versenynaptára:

04.28-30. Assen (WSBK betétfutam)
05.19-21. Oschersleben (Endurance Vb betétfutam dupla versennyel)
06.30.-07.02. Sachsenring (MotoGP betétfutam)
08.04-06. Brno (MotoGP betétfutam)
08.11-13. Red Bull Ring (MotoGP betétfutam)
09.29-10.01 Assen (BSB betétfutam dupla versennyel)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top