Keresés
Close this search box.

Névadó szponzorként erősíti tovább a Lenovo a Ducati MotoGP csapatát

blank

Névadó szponzorként erősíti tovább jelenlétét a Lenovo a motorversenyek világában. A következő szezonban a technológiai vállalat, valamint a Ducati MotoGP közös csapata, a Ducati Lenovo versenyzői és motorjai is rajthoz állnak majd. Az együttműködés új szintre emelését a három éve tartó technológiai partnerkapcsolat alapozta meg, a további három évre szóló együttműködés pedig újabb bizonyítéka a fejlett hardvertechnika, a széleskörű adatelemzés, a mesterséges intelligencia és az intelligens szoftvermegoldások egyre növekvő szerepének a motorkerékpárversenyek világában. 2018 óta a Lenovo, mint hivatalos technológiai partner tette lehetővé a Ducati mérnökei és tervezői számára az általuk megalkotott algoritmusok és versenybiciklitechnika gyors adaptálást mind a verseny-, mind pedig a közúti kerékpárok esetében.

„A nemzetközi motorsport piac 2025-ig várhatóan évente mintegy 10%-kal növekszik majd és ehhez nagyban hozzájárul az informatika szerepe a motorversenyzés egyre inkább adatközpontú világában. A Lenovo és a Ducati – két olyan vállalat, amely a nagy sebesség, az erőteljes teljesítmény és a könyörtelen innováció alapértékeit osztja – ezért úgy döntött, hogy a korábbi partneri kapcsolatot a lehető legmagasabb szintre emeli” – mondta el Luca Rossi, a Lenovo alelnöke. “A Lenovo küldetése, hogy minél több iparágat az intelligens átalakulásra ösztönözzön, így izgatottan várjuk, hogy technológiai tudásunkat és képességeinket egy új szintre emelve integráljuk a Ducati versenycsapatának munkájába, hogy tovább erősítsük a MotoGP világában betöltött szerepét az elkövetkező évekre is.”

„Minden évben érzelmekkel teli időszak számunkra az új versenyszezonra való felkészülés, majd a versenyzőink és motorjaink rajtvonalhoz állítása. Ezúttal is óriási elhivatottsággal és szenvedéllyel nézünk elébe az új évnek, legnagyobb rajongóink támogatásával a világ számos pontjáról. Erős lesz a kezdés, miután tavaly sikerült elnyernünk a konstruktőri bajnoki címet, annak ellenére, hogy különböző oknál fogva olyan akadályok és helyzetek leküzdésére kényeszültünk, amelyeket korábban még nem tapasztaltunk. 2021 sok újdonságot tartogat, köztük a versenyzőinket: Jack Millert és Pecco Bagnaiat. A fiatal versenyzők a Pramac Racing Team-nél eltöltött éveket és megszerzett tapasztalatokat követően csatlakoznak a csapatunkba. Emellett a Lenovo, amely már 2018 óta segíti a munkánkat, az új Ducati Lenovo Team névadó szponzoraként erősít minket tovább. Gyári csapatunk versenyzői mellett, a Ducati MotoGP versenyzői, Johann Zarco és a Moto2 legnagyobb tehetségei közül hárman: Enea Bastianini, Luca Marini és Jorge Martin is csapatunk tagja, friss, fiatalos lendületet hozva a bajnokságba. Örömmel várjuk, hogy március 28-án Katarban elrajtoljon a 2021-es szezon, és mint mindig #ForzaDucati.” – mondta el Claudio Domenicali, a Ducati Motor Holding vezérigazgatója.

A Ducati márka világszerte egyet jelent a technológia, a design és a motorsport iránti szenvedéllyel. Az új partnerség a motorversenyek világában a Lenovo számára is jelentős láthatóságot ad majd, a világszinten vezető szerepet betöltő technológiai vállalat pedig a Ducati számára biztosít páratlan lehetőségeket a gyorsabb, intelligensebb és jobb teljesítmény elérése érdekében.

Az elkövetkező években a Lenovo és a Ducati elkötelezett amellett, hogy még intelligensebb távoli együttműködést tegyen lehetővé olyan munkaterületek működtetésével, amelyek maximálisan a sebességre, a rugalmasságra és a mobilitásra összpontosítanak. A két márka olyan kutatási és fejlesztési terveket dolgoz ki közösen egy virtuális asztali infrastruktúra megvalósítása érdekében, amely folyamatosan magas teljesítményszintet biztosít a távolról dolgozó Ducati mérnökök számára. Továbbá a jövőben a Lenovo és a Ducati a kibővített (AR) és a virtuális valóság (VR) technológiák alkalmazását is a lehető leghatékonyabban kívánja alkalmazni a motorkerékpár-mechanika területén.

2018 óta a Lenovo a Ducati vezető technológiai partnereként a számítógépei, táblagépei és nagy teljesítményű szerverei révén számos versenyképes technológiai előnyt biztosított már a motorsport nagyágyú versenyzői, motorkerékpárjai és teljesítménymotorjai számára. Az elemzések és a szimulációk, amelyeket most a MotoGP-ben alkalmaznak, a Lenovo kompakt méretű és elképesztő teljesítményű ThinkSystem™ SE350 edge szerver segítségével végzik, hogy lehetővé tegyék az adatokforrások és elemzések legpontosabb feldolgozását. Ezzel a továbbfejlesztett feldolgozási erővel a Ducati mérnökei az AI és a gépi tanulás segítségével képesek könnyedén nyomon követni a szimulációk eredményeit, amely így lehetővé teszi számukra, hogy még biztonságosabb stratégiákat dolgozzanak ki az adott pályákra vonatkozóan, beleértve akár a gumiabroncs-fogyasztás hatékonyabb kezelését is. A technikusok a masszív, ultravékony Lenovo ThinkPad™ P1 mobil munkaállomások segítségével képesek akár közvetlenül a kerékpárokból lekérni és elemezni az adatokat. A mérnökök ezután a garázsban lévő ThinkPad laptopokat használták a lehetséges kerékpár-konfigurációk szimulálására – 25%-kal javítva a hatékonyságot, és 35%-kal csökkentve a döntéshozatali időt.

A Lenovo nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) fürtöt tervezett és kivitelezett a ThinkSystem SD530, SR630 és SR650 szerverek alapján. Ez az új HPC-környezet 20:1-rel csökkenti összességében a lábnyomot, és lehetővé teszi a Ducati számára, hogy aerodinamikai és folyékony, dinamikus modellezési munkaterheléseket futtasson akár versenysebességgel – arra ösztönözve a mérnököket, hogy a legmagasabb minőségi és biztonsági előírások betartása mellett még gyorsabban fejleszthessék le a superbike-okat.

A Ducati által használt további Lenovo-eszközök közé tartoznak a ThinkPad P53 mobil munkaállomások, amelyek az országúti és versenymotorok tervezésére a legalkalmasak; a területi igazgatók által, hordozhatósága miatt különösen preferált ThinkPad X1 Tablet-ek és számos népszerű Yoga™ prémium laptop, amelyek közvetlenül a versenyt megelőzően folytatott gyors egyeztetések jegyzetelése során könnyíti meg leginkább a Ducati munkáját. 2020-ban a Lenovo és a Ducati partnerkapcsolata több társmárka-eszköz piacra dobását is eredményezte, ilyen például a Lenovo Ducati 5 is, a limitált számban megjelent crossover laptop, a Ducati Corse dizájnelemeivel, a leglelkesebb Ducati rajongókra tervezve.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top