Keresés
Close this search box.
2024 06 04 farkas kevin redbullrookiescup1

Pont nélkül, de tapasztalatokkal gazdagabban zárt Mugellóban Farkas Kevin

A H-Moto UNI Győr Team 17 éves motorosának, Farkas Kevinnek ezúttal nem jött össze a bravúr a Red Bull Rookies Cup-sorozat harmadik versenyhétvégéjén. A Mugellóban rendezett megmérettetéseken most nem sikerült a pontszerzők közé verekednie magát – az első futamon a 17., míg a másodikon a 18. helyen végzett –, aminek fő okaként a gyengébb időmérős teljesítményét nevezte meg a HUMDA által is támogatott Kevin. Sokat nem bánkódhat azonban ezen, ugyanis június 22-23-án a JuniorGP sorozatban az egyik kedvenc pályáján, a portugál Portimaóban folytatja idei szereplését.

Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak a H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült, hiszen a Northen Talent Cup sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin is csatlakozott a csapathoz, aki Kovács Bálinttal és Görbe Somával együtt a Hungarian Motorsport Academy (HUMDA) támogatottja, azaz kizárólag a felkészülésre és a versenyzésre kell koncentrálnia.

A 17 éves Farkas Kevin idén a juniorok között húzza a gázt, és a harmadik versenyhétvégéjét teljesítette a MotoGP előszobájának számító Red Bull Rookies Cup mezőnyében. Mugellóban azonban nem jött össze a bravúr, az előzetesen titkon remélt TOP 10, ugyanis az időmérőn nagyon fáradtan gurult a pályára – összesen 2 órát tudott aludni –, és emiatt végül a 24. rajthelyet szerezte meg, ami előre vetítette azt, hogy már a pontszerzés is hatalmas tett lett volna a fiatal motorostól. Kevin végül majdnem megcsinálta a szinte lehetetlent, ugyanis előbb a 17., majd a 18. pozícióban látta meg a kockás zászlót. 

„Úgy éreztem Le Mans után, hogy véget ért az idény eleji pechsorozatom. Ám hiába érkeztem meg Mugellóba feltöltődve, sajnos pénteken úgy kellett a pályára mennem, hogy előtte mindössze két órát tudtam aludni. Egyre fáradtabb voltam, és amíg az első szabadedzésen a 15. lettem, utána már kiütközött rajtam a fáradtság, és a második tréningen a 25., míg az időmérőn a 24. helyet tudtam megszerezni. De nem keseregtünk, mert a versenytempóm az megvolt. Talán még a pontszerzés is meglehetett volna az első futamon, ám az utolsó körökben egy baleset miatt le kellett vágnom egy kanyart, ami rengeteg időveszteséggel járt, így 17. lettem, míg a másodikon pedig a 18. helyen értem célba. Mindez azt jelenti, hogy végre össze kellene raknom egy jó időmérőt, mert a világ legjobbjai ellen motorozva ilyen hátulról rajtolva nagyon nehéz igazán jó eredményt elérnem” – jelentette ki a HMA versenyzője, Farkas Kevin, aki összetettben 5 pontjával a 22. helyen várja a folytatást.

(Nyitókép: Gold & Goose/Red Bull Content Pool)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top