Keresés
Close this search box.
Fotó: H-Moto Team

„Több edzésre lenne szükség ahhoz, hogy eredményes legyek”

Fotó: H-Moto Team

A H-Moto Team fiatal tehetsége a múlt hétvégén Németországban folytatta idei szereplését a nemzetközi mezőnyben. Kakuszi Ádám az egyik legerősebb nemzetközi utánpótlás sorozatban, a német  ADAC Junior Cup-ban állt rajthoz Oschersleben-ben, és amíg az első futamon nagyot csatázva sikerült pontot mentenie – a 17. helyről indulva ért oda a 15. pozícióba – addig a másodikon hiába száguldott már a 10. helyen, elment a motorja hátulja és hatalmasat bukott. Folytatás július 13-15-én a Sachsenringen, ahol a fiatalok a MotoGP betétfutamaként gurulnak pályára.

A H-Moto Team ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám a múlt hétvégén folytatta szereplését az ADAC Junior Cup sorozatában. Európa egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának mezőnye ezúttal a németországi Oschersleben-ben állt rajthoz, ahonnan a 15 éves motoros végül pontszerzőként távozhatott. Az időmérőn a 17. időt motorozta, így a rajtrácsra is erre a helyre állhatott fel mindkét futamban. Az első versenyen sikerült előrébb jönnie, és végül a 15. helyen zárta a versenyt. A második futamon már esős körülmények között kifejezetten jól teljesített, egészen a tízedik pozícióig jött előre, amikor egy kanyarkombinációban elesett. Szerencsére Ádámnak semmi baja, legfeljebb annyi, hogy a lelke fáj az elvesztegetett lehetőség miatt.

„Nagyon vártam már a folytatást, ám őszintén bevallom, nem úgy sikerült, mint azt reméltem. Az időmérőn a tizenhetedik helyet sikerült megszereznem, és az első versenyen végül végig csatáztam szinte a rajttól a célig. Sikerült két helyet javítanom, és ha a befutónál az egyik vetélytársam nem dönti rám a motorját, akár előrébb is végezhettem volna. Ám a pontszerzés így is sikerült, és ez jó. A második futam alatt leszakadt az ég, és ez kedvezett, mert már a tízedik helyen haladtam, a tempóm nagyon jó volt, ám egy kanyarkombinációban elment a motor hátulja, és nagyot estem. Utólag nagyon sajnálom mindezt, hiszen a tempóm alapján akár az ötödik helyig is felérhettem volna. Egy biztos, ha eredményesen akarok szerepelni, akkor sokkal több edzésre lesz szükségem a jövőben” –mondta Kakuszi Ádám, aki már a hétvégén javíthat, hiszen a Pannóniaringen jön az országos bajnokság harmadik fordulója.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top