Fotó: Facebook (Roy Nissany / רוי ניסני)

Roy Nissany otthon érzi magát Budapesten

Fotó: Facebook (Roy Nissany / רוי ניסני)

Roy Nissany visszatérő vendége a május 1-i Nagy Futamnak. A 21 éves versenyző nagyon ritkán nyilatkozik, azonban magazinunkkal rendszerint kivételt tesz – most sem volt ez másként, vasárnap volt egy szabad öt perce, ami alatt a Sportime-nak mesélt az elmúlt időszak nehézségeiről, diadalairól és a jövőbeli tervekről.

Roy éppen a pilóták felvonulása után adott nekünk interjút. „Jó érzés volt látni a rengeteg boldog embert, akik kilátogattak, hogy láthassanak minket és a parádét. Ez a harmadik alkalom, hogy részt veszek a Nagy Futamon, ami mindig nagy örömmel tölt el, és most is alig várom, hogy végre elkezdődjön.” Az ifjabbik Nissany produkciója remekül sikerült, a rajongók vastapssal fogadták a Formula Renault együléses versenyautójával bűvészkedő pilótát.

Habár a World Series by Renault Európa-szerte hatalmas népszerűségnek örvendett, tavaly a francia márka úgy döntött, hogy megszünteti a nevelőszériáját. A WSR „jogutódja” a Formula V8 3.5 kategória lett – Roy idén itt folytatja a versenyzést a Lotus színeiben.
Áprilisban a Hungaroringen a kategória a WTCC betétfutamaként szerepelt, Roy pedig a második versenyen a második helyen ért célba. „Teljesen őszintén mondom: Budapest számomra nagyon különleges és a Hungaroring olyan, mintha hazai pályán versenyeznék. A vasárnapi kvalifikáció is remekül sikerült számomra, amit utána a futamon is tudtam kamatoztatni, hiszen habár második lettem, de a győzelem is egy karnyújtásnyira volt.”

A WSR egy hatalmas brand volt, ami önmagában is megállta a helyét. Igaz, hogy az új kategóriát is meg kell szerettetni a közönséggel, azonban a névváltozáson kívül nincs sok eltérés a két széria között. „A Formula V8 3.5 alapvetően ugyanaz, mint a World Series by Renault volt. Nem csak az autók és a technika ugyanaz, de még a stáb és a pilóták is. Igazából tényleg nincs különbség, versenyzünk egymással, mindenki győzni akar – a differencia csak annyi, hogy nincs a széria nevében egy jól csengő autómárka.”

Roy 2014-ben a Sauber Forma-1-es csapatánál is tesztelhetett – igaz, a közös munka sajnos rövidre sikerült, de a legendás istálló stábja nagyon meg volt elégedve Nissany munkájával és hozzáállásával. Habár tavaly is feltettük neki a kérdést, idén sem voltunk restek szemtelenül megkérdezni: mi a helyzet a Forma-1-el? „Jó kérdés. (nevet) Egyértelmű, hogy az F1 a célom, de a rövid távú célok is ugyanolyan fontosak. Most elsősorban arra koncentrálok, hogy minél jobban teljesítsek a 3.5-ös kategóriában.
A bajnoki cím megszerzése természetesen cél, de tisztában vagyok azzal, hogy nem egyszerű a küzdelem, hiszen nagyon erős a mezőny, de felveszem a kesztyűt.”

Donuts Time! the amazing #NagyFutam road show in #Budapest. Many thanks to 500,000 fans!

Közzétette: ‎Roy Nissany / רוי ניסני‎ – 2016. május 2.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top