Keresés
Close this search box.

Stunt Riding bemutató az Éjszakai Autóversenyen

Angyal Zoltán, mint Stunt Riding versenyző lesz látható a Nyíregyházi Éjszakai Autóversenyen augusztus 19-én.

Angyal Zoltán, mint Stunt Riding versenyző lesz látható a Nyíregyházi Éjszakai Autóversenyen augusztus 19-én a KGST piac területén.
A Stunt Riding sportág nagy teljesítményű motorokkal végrehajtott látványos akrobatikus gyakorlatokra épül, amelyekkel sem, az utcai motorozásban, sem más motorsportokban nem találkozhatunk.
Ha jó tudom, bemutatót fogsz tartani a kilátogató nézőknek és az ott levő versenyzőknek.
Miből fog ez állni?
– A bemutatómnak van egy jól bevált váza, amire építkezem, de a pontos koreográfiát mindig az aktuális helyszínhez, közönséghez igazítom. Három motort használok, egy Honda CBR 600 a „főszereplő”, ezzel a motorommal mutatom be a technikai illetve egyedi trükkjeimet. A Suzuki GSX-R 1000-sem a gyors füstös gyakorlatokat imádja, ezeket a részeket általában a közönség is szereti. Végül, de nem utolsó sorban pedig bevetésre kerül a retro MZ-m is, amivel anno elkezdtem ezt a sportot.
Mire számíthat a nézősereg?
– A nézők egy jó pörgős kis műsorra számíthatnak, a fentiek szellemében, egy-két meglepetéssel…
Éjszaka bemutatóztál-e már?
– Igen, többször volt már alkalmam éjszaka bemutatózni, sőt versenyeztem is már egyszer „sötétben”. Meg van a hangulata az biztos bár néhány trükköt –menetiránynak háttal főleg- igen nehézzé teszi. Viszont pár show elem, meglepetés nagyobbat üt ilyenkor…
Egy ilyen bemutatóra miképp is készülsz fel?
– Általában a normál edzés munkámat végzem minden héten a céljaim elérése érdekében. Bemutató előtti edzésen általában nem erőltetem már az új trükköket, olyankor inkább a kombinációkra, összekötésekre helyezem a hangsúlyt. Más felkészülést igényel egy 30 perc körüli bemutató, mint egy 4-6 perces verseny.

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top