Keresés
Close this search box.

Szabó Krisztián vezeti a bajnokságot

blank

Szabó Krisztián idei második győzelmét aratta a Rallycross Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriájában. A franciaországi diadallal a pontverseny élére is ugrott a magyar versenyző.

„Nyertem, király volt!” – kezdte boldogan nyilatkozatát a Volland Racing versenyzője a Super 1600-as Európa-bajnokság negyedik fordulója után.

„Reggel leesett az eső, ezután folyamatosan száradt fel a pálya, a döntőben már száraz gumival, száraz beállításokkal mehettünk. Szoros verseny volt, egy trükkös pályán, de végül sikerült az első helyen végeznem. Ráadásul minden pontot megszereztem, amit lehetett, vagyis jól sikerültek a kvalifikációs futamok, aztán az elődöntő és döntő is. Igazából az elődöntő szorosabb volt, mint a döntő. Ott néha-néha nekem jött Linnemann, de a döntőben már nem volt lökdösődés, közel volt hozzám, de nem annyira” – mondta a finálét hat tized másodperces előnnyel megnyerő Krisztián, aki a nyári szünet utáni hétvégére még a bajnokság második helyezettjeként érkezett, most viszont 7 ponttal vezet Linnemann előtt, ráadásul reális bajnoki esélyei már csak kettejüknek maradtak.

„Már a hátralevő két hétvégére koncentrálok. Eddig felváltva nyertük a versenyeket, az elsőt és harmadikat ő, a másodikat és most a negyediket én, de remélem, hogy legközelebb sikerül megszakítanom ezt a sormintát. A spanyol pályát nagyon szeretem, fekszik az autónak és nekem is. Fontos lesz, hogy ismét előtte végezzek, mivel örülnék annak, ha nem Németországban, a döntőben dőlne el, ki nyeri meg a bajnokságot.” – mondta a Skoda Fabiával versenyző Szabó, akinek célja a tavalyi harmadik hely után az Európa-bajnoki cím megszerzése.

Következő verseny: Barcelona, Spanyolország, szeptember 17-18.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top