blank

Valaki így töltötte a szilvesztert

blank

Amilyen izgalmasan alakult az első nap, ugyanolyan drámaian folytatódott a pénteki négy szakasszal tarkított az idei, 19. alkalommal megrendezett Szilveszter Rallye. A győzelmet végül a második szakasztól vezető Vincze Ferenc, Bazsó Attila duó szerezte meg a végére 14,6 másodperc hátrányt összeszedő ifjabb Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna kettős előtt, míg a harmadik helyre a szlovák Vlastimil Majercak, Pavol Kusnier ért oda, ők már 1:07.4 percet kaptak a győztesektől. A tavalyi verseny után idén is bebizonyosodott, hogy a hazai mezőnyben legyőzhetetlenek az R5-ös autók. 

Ismét nagy közönségsikert aratott a Hungaroringen a 19. alkalommal megrendezett Szilveszter Rallye, melyen különösebb gond nélkül végigért a több mint kétszáz induló. Abszolútban a címvédő és 2014-ben is győztes Vincze Ferenc, Bazsó (Skoda Fabia R5) összesen négy szakaszt megnyerve végül majd 15 másodperces előnnyel lett első – 14,6 másodperccel – megelőzve az ifjabb Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna (Ford Fiesta R5) és a szlovák Vlastimil Majercak, Pavol Kusnier (Ford Fiesta R5) kettőst.

„Kifejezetten azzal a céllal érkeztünk a Hungaroringre, hogy sikerüljön címvédőként harmadszor is nyernem. Már az első szakaszon éreztük, hogy sokra lehetünk képesek, ám ekkor feltartottak, és úgy tűnt, mindennek vége, hiszen rengeteg időt veszítettünk. Ám a versenybírók hat másodpercet jóváírtak, amivel visszakaptuk az esélyünket a végső sikerre. Innentől kezdve a harmadik szakaszt kivéve a maximumot autóztuk ki magunkból, és nagy csatában ismét sikerült legyőznünk Laciékat. Nagyon büszke vagyok arra, hogy immár harmadszor sikerült megnyernünk a Szilveszter Rallye-t, ráadásul kis híján hibátlan teljesítménnyel. Jövőre természetesen visszatérek, hiszen nagy álmom, hogy ezt a szép vándorserleget végleg elnyerjem, amihez három egymást követő évben kell elsőnek lennem” – jelentette ki Vincze Ferenc.

A második helyen végző ifjabb Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna duó kicsit csalódottan vette tudomásul, hogy hiba került a sormintába, ugyanis 2014-ben a harmadik, tavaly a második helyen végeztek, és idén is meg kellett elégedniük a dobogó második fokával. Pedig a harmadik szakasz megnyerését követően már csak négy tizedmásodperc volt a hátrányuk Vinczéékhez képest, de a negyediken kaptak – számukra teljesen érthetetlenül – majdnem 9 másodpercet, így nem tudták ralis pályafutásuk első abszolút győzelmét megszerezni.

 „Nagyon bíztunk a végső sikerben, főleg a harmadik, megnyert szakaszt követően, ám Feriék mentek egy olyan belső szakaszt, hogy esélyünk sem maradt utána. Úgy érzem, annak ellenére, hogy az utolsó méterekig harcoltunk a győzelemért, lélekben talán ekkor feladtuk a csatát. Nagyon élveztem egyébként az egész versenyt, és azt megígérhetem, hogy jövőre ismét visszajövök, és megpróbálom megnyerni a jubileumi XX. Szilveszter Rallye-t” – árulta el ifjabb Kiss László.

A harmadik helyért is hasonlóan nagy csata dúlt, és az utolsó belső szakasz előtt úgy tűnt, hogy a Német László, Szegő János (Skoda Fabia R5) ér oda a dobogó alsó fokára, ám hibáztak, és végül hat tizedmásodperccel kikaptak a szlovák Vlastimil Majercak, Pavol Kusnier (Ford Fiesta R5) kettőstől.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy célba értünk és megszereztük az abszolút harmadik helyét. Fantasztikusan éreztük magunkat, ráadásul megfelelő tempónk is volt, amikor beletaláltunk a gumiválasztásba is”fogalmazott Vlastimil Majercak.

Az azonban ismételten bebizonyosodott, hogy az R5-ösök itthon verhetetlenek. Az idei viadalon ugyanis az első nyolc helyen végzett autóból 7 volt R5-ös.

XIX. Szilveszter Rallye, végeredmény (6 gyorsasági szakasz, 69,33 km)
1. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Skoda Fabia R5) 41:35.1 perc
2. ifj. Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna (Ford Fiesta R5) 14.6 másodperc hátrány
3. Vlastimil Majercak, Pavol Kusnier (Ford Fiesta R5) 1:07.4 perc h.

válogatás 3 gyorsasági legjobb képeiből

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top