Keresés
Close this search box.
f1 grand prix of russia practice

Törölték az Orosz Nagydíjat

A Forma-1 hivatalos közleményben jelentette be, hogy törlik az Orosz Nagydíjat, amely eredetileg szeptember 25.-én került volna megrendezésre.

A Barcelonában zajló előszezoni teszt helyszínén egyeztettek a csapatvezetők a Forma-1 vezetőségével, és végül arra a döntésre jutottak, hogy idén nem kerül megrendezésre az Orosz Nagydíj. Az jelenleg kérdéses, hogy lesz-e beugró helyszín, egyes szakértők viszont úgy vélik, hogy Isztambul töltheti ki a versenynaptárban ezzel keletkezett űrt.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel tegnap markánsan fogalmazott, és kijelentette, hogy nem hajlandó részt venni az Orosz Nagydíjon, amennyiben az megrendezésre kerül. A címvédő Max Verstappen egyetértett Vettellel, ő úgy fogalmazott, hogy „ha bármely ország háborúban áll, nem korrekt odamenni versenyezni„.

Az orosz-ukrán háború az amerikai Haas csapatot közvetlenül is érintette: az istálló péntekre levette az orosz főszponzor Uralkali feliratait és színeit, valamint a jelen állás szerint kérdéses az orosz pilótájuknak, Nikita Mazepinnek a sorsa is.

(Nyitókép: Red Bull Content Pool / Bryn Lennon/Getty Images)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top