Keresés
Close this search box.

Családi sportolás a BudaPart-Kopaszi gáton

blank

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) szeptember második hétvégéjén nagyszabású családi sportolásra invitál mindenkit – a Coca-Cola Testébresztő XVIII. Családi Mozgásfesztiválnak a BudaPart-Kopaszi gát ad majd otthont. Sportágakban gazdag programokat kínál majd a rendezvény, amelyen szeptember 11.-én a 10 órai kapunyitástól kezdve egészen 5 óráig lehet majd sportolni.

Idén családi hétpróbában és egyéni kategóriában is lehet pontokat gyűjteni a fesztiválon, a legjobbak értékes ajándékokkal gazdagodnak.

A családi hétpróbán kívül a sportolni vágyók újdonságként kipróbálhatják többek között a síszimulátort és tchoukball-t is, emellett capoeira-oktatáson is részt vehetnek.

A tchoukball egy labdajáték, amelyet 7 fős csapatok játszanak. A kézilabdához hasonló labdát egy ferdén felállított trambulin-szerű kapura dobnak, úgy, hogy a visszapattanó labdát az ellenfél játékosai ne tudják elkapni mielőtt az földet érne.

A capoeira brazil harcművészeti tánc, melyet a 16. századtól a 19. századig a főként Közép-Nyugat Afrikából Brazíliába hurcolt rabszolgák alakítottak ki. Fürge, trükkös mozdulatok jellemzik.

A Coca-Cola Testébresztő XVIII. Családi Mozgásfesztiválon való részvétel ingyenes.

A Családi Mozgásfesztivál az Európai Sporthét (EWOS) hazai nyitórendezvénye is lesz egyben. Az Európai Sporthetet másodszor rendezik meg, melyet az Európai Bizottság hívott életre 2015-ben. A nemzetközi eseménysorozat szeptemberben Európa 31 országában zajlik. A cél, hogy szeptember 10-18. között minél több magyar ember tegyen az egészségéért, ezzel felkerüljünk Európa sporttérképére, és az unión belül kiemelkedő részvétellel mozduljon meg az egész ország.

További információk a Magyar Szabadidősport Szövetség és az Európai Sporthét weboldalán érhetőek el.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top