Keresés
Close this search box.

Hétvégén startol az Olimpiai Ötpróba!

blank

Hétvégén rajtol az Olimpiai Ötpróba rendezvénysorozat – érdemes minél több sporteseményen részt venni, ugyanis bizonyos ponthatárok után értékes ajándékokat adnak a szervezők.

A korábbi évtizedek hagyományaihoz visszanyúló, megújult Olimpiai Ötpróba program ernyőszervezetként fogja össze hazánk legnagyobb és legnépszerűbb szabadidősport-rendezvényeit a 2020-as tokiói olimpiai játékok kezdetéig.

Egyértelmű céljuk a szabadidő-sportolók létszámának növelése, a sport megszerettetése. Szeretnék, hogy minél többen jussatok az olimpikonokéhoz hasonló Olimpiai Ötpróba melegítőhöz, azonban ennek feltételei vannak: legalább öt különböző sportágban szükséges teljesítened rövid vagy hosszú távú próbákat – tehát sportolj rendszeresen! A melegítőhöz szükséges 60 pont megszerzéséhez több mint három év áll rendelkezésedre: ha belehúzol, egyáltalán nem lehetetlen a küldetés!

Hétvégén már kezdődhet a pontgyűjtés!

Állj rajthoz Te is április 8-án és 9-én a 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson, és gyűjts értékes Olimpiai Ötpróba-pontokat!

Indulj el az 5 km-es, a 10 km-es, illetve a félmaratoni távon, ahol már megkezdheted a pontgyűjtést a garantált nyereményekért!

Vasárnap keresd az 56-osok terén az Olimpiai Ötpróba sátrát és regisztráld magad az Olimpia Ötpróba-programba!

Az Olimpiai Ötpróba-program is indít saját csapatot az eseményen, melynek tagja többek között:

Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos,
Kövér Márton, hétszeres maraton-világbajnok kenus,
Józsa Gábor, olimpikon maraton- és tájfutó,
Simona Staicu, a versenysorozat nyolcszoros győztese,
Szemán Róbert, a Nagy Sportágválasztó ügyvezetője,
Bányász Árpád, a Rádió1 hírszerkesztője, a Sportime Magazin főszerkesztője valamint Bangha Tamás és Juhász Péter.

További pontgyűjtések lehetősége:
Eseménynaptárukban jelenleg majd’ 60 rendezvény szerepel, amelyeken gyarapíthatod pontjaid számát. Ennek menete a következő: a honlapukon történő egyszeri, a pontgyűjtés alapfeltételét jelentő regisztrációt követően az egyes versenyekre szóló nevezés már az adott esemény felületein zajlik. Miután neveztél és elindultál egy-egy rendezvényen, az alábbi táblázatban foglaltaknak megfelelően fogják számodra jóváírni megszerzett pontodat vagy pontjaidat:

  hosszú táv pont közepes táv pont rövid táv pont
futás 21,095 km 4 10 km 2 5-7 km 1
országúti kerékpározás 100 km 4 50 km 2 25-30 km 1
hegyi kerékpározás 50 km 4 25 km 2
úszás 5,2 km 4 2,5 km 2 1,5 km 1
kajak-kenu, evezés 30-35 km 4 10-15 km 2
túrázás 30-35 km 4 15-20 km 2 10 km 1

 

Pontjaidért pedig a következő jutalmakat szerezheted meg:

15 pont logózott baseball sapka
25 pont logózott póló
40 pont logózott hátizsák
60 pont logózott melegítő

 

Ha gyorsabb tempóban haladnál céljaid felé, akkor a „hosszú távok feletti távokat” neked találták ki! Ezek teljesítéséért több pont jár: az adott sportág hosszú távjához viszonyított +30% esetén 4 helyett 5, +50% esetén pedig 6 pontot abszolválhattok. Itt érdemes megjegyezni, hogy a pontvadászat alatt az Olimpiai Ötpróba időeredményeket nem közöl, és nem is rangsorolnak titeket, csak az adott táv teljesítése számít.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top