blank

Ismét tömegeket mozgatott meg a Nagy Sportágválasztó

blank

Óriási érdeklődés mellett, fantasztikus hangulatban zajlott a XXIV. Nagy Sportágválasztó, ahová több mint 19 000 mozogni vágyó gyermek és felnőtt látogatott el pénteken és szombaton. Az eseményt ismét rengeteg olimpiai, világ– és Európa-bajnok tisztelte meg a jelenlétével. Összesen 109 sportág megismerésére nyílt lehetőség – a Sportágválasztó társrendezvényén, a Nagy Hangszerválasztón pedig 20 hangszert próbálhattak ki a zenebarátok.

Az évszakról évszakra megrendezett Nagy Sportágválasztón számtalan gyermek és felnőtt számára válik elérhetővé egyszerre, egy helyen elképesztő mennyiségű sportág. A látogatókat profi sportági bemutatók szórakoztatták, illetve nyílt edzéseken lehetett részt venni. Köszönjük a sportágak képviselőinek és az edzőknek a részvételt!

Ezúttal is rengeteg óvodás és iskolás csoport érkezett az ország minden tájáról, hogy a pénteki nap – ami délután 14 óráig hagyományosan nekik van fenntartva – csak a sportról és a játékról szóljon. A szombati családi napon rekordszámú látogató, összesen 10776 fő regisztrált. Az esemény zárónapján a Kossuth Rádió több műsorát is a helyszínről sugározta.

A gyerekek sportágválasztását ezúttal a várható felnőttkori testi adottságokat felderítő, 7 éves kortól igényelhető sportantropometriai mérés segítette, amelyet ingyenesen elvégeztek a szakemberek a helyszínen.

Példaképekből ismét nem volt hiány a Sportágválasztón. Olimpiai, világ– és Európa-bajnok sportolók jelenlétükkel színesítették a programot, illetve még rangosabbá és emlékezetesebbé tették a rendezvényt, hiszen a rajongók beszélgethettek, fotózkodhattak és együtt is sportolhattak velük.

Nagy érdeklődés kísérte a Sportágválasztó testvérrendezvényét, a Nagy Hangszerválasztót is, ahol zenészek és zenetanárok segítségével próbálhattak ki 20 hangszert a muzsika iránt érdeklődő látogatók.

A rendezvényen a korábbi alkalmakhoz hasonlóan véradásra is volt lehetőség. A Magyar Vöröskereszt őszi kitelepülése után ezúttal is sikeres volt a kampány, amire végül több tucat véradó jelentkezett.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top