Keresés
Close this search box.
Fotók: Komáromi Annamária

Rémisztő finomságok halloweenre

Fotók: Komáromi Annamária

Hogy mi kerüljön a halloweeni asztalra?! Most aztán szabadon engedhetjük a fantáziánkat és izgalmasabbnál izgalmasabb ételekkel lephetjük meg szeretteinket. Jöhetnek a boszi ujjak, a virsli múmiák, a pókos tojások és az alma vámpírfogak, amikkel nem csak a gyerekeket, hanem még a felnőtteket is lenyűgözhetjük.

Az Adri’s Kitchen műsorvezetője imádja az ünnepeket, legyen szó karácsonyról, húsvétról vagy éppen halloweenról. Marton Adrienn ez utóbbival a tengerentúlon találkozott először, amikor a családjával Amerikába költözött és három évig élt ott. A kétgyermekes anyuka azt mondja, nagyon meglepődött, hogy mekkora felhajtással jár kint ez az esemény. „Nagyobb ünnep, mint nálunk a karácsony! Külön üzletek vannak, amelyekben mindenféle borzongató dolgot lehet venni. Az emberek már augusztus végétől ezzel foglalatoskodnak, erre készülnek. Nem csak az otthonukat, hanem az udvarukat és a kertjüket is feldíszítik: pókhálókkal, boszorkányokkal, sírokkal, koporsókkal” – mesélte Adri, aki eleinte csodálkozott ezen, de rájött arra, hogy Amerikában ezzel – az ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünneppel – próbálják a gyerekek számára picit könnyebbé tenni az elmúlást. „Idén mi is rendezünk egy tökfaragó-halloweeni partyt. Meghívunk négy-öt családot, lesz sok-sok gyermek. Az otthonunkat is feldíszítjük majd látványos kiegészítővel: mindenfelé elhelyezek majd boszikat, pókhálókat és pókokat.”

Természetesen a finom falatok sem maradhatnak el a halloweeni partiról. Adri rémesen egyszerű, és gyorsan összedobható nasikat fog készíteni. „Ezeket bátran ajánlom mindenkinek, hiszen tényleg nem bonyolult elkészteni őket. Nálunk mindig nagy sikert aratnak, nem csak a kicsik, hanem még a felnőttek körében is” – mondta Adri, aki megosztotta velünk kedvenc receptjeit.

bosziujjak

Bosziujjak

Az a különbség a felnőtt és a gyerek között, hogy míg a nagyok számára az ízek a fontosak, a kicsiket már a tálalással is meg lehet venni. Sok gyerek például nem bírja a céklát, de ha „véres bosziujjakat” teszünk le az asztalra, akkor már boldogan megeszi és észre sem veszi, hogy a vér valójában cékla. De készíthetjük akár csipkebogyó lekvárból is.

virsli mumiak

Virsli múmiák

Készíthetünk olyan ételt, amit a hétköznapokban is szoktunk, csak most legyen halloween-os a díszítés, a forma és a tálalás. Találjunk ki különféle fantázianevet a finomságoknak, így még izgalmasabbá válik az ünnepi menünk. Hiszen ki tudna ellenállni például ezeknek a virsli múmiáknak, amelyek valójában levelestésztába bújtatott virslik egy kis ketchuppal megbolondítva.

pokos tojas

Pókos tojás

Az a jó, hogy ezek a nasik ugyan nagyon látványosak, mégsem bonyolult az elkészítésük. Nem kell konyhatündérnek lenni ahhoz, hogy a halloweeni tányérra varázsoljuk például ezeket a pókos tojásokat. A kérdés már csak az: ki lesz a legbátrabb, aki hozzájuk is mer nyúlni?

bananszellem es toklampasok

Banánszellem és töklámpások

Ha halloween, akkor nem maradhatnak el a töklámpások. De nem csak faraghatunk, hanem akár ehetőeket is készíthetünk. Hogy mi kell hozzá? Csupán mandarin, zellerszár és egy kis fantázia. Banánszellemekkel tálalva a parti nagy kedvencei lehetnek.

alma vampirfogak

Alma vámpírfogak

Ha a gyermekek izgalmasnak találják a tálalást, nem lesz gondunk azzal, hogy gyümölcsöt nasizzanak halloweenkor. Ha a vámpírfogakkal teletűzdelt almába egy kis csipkebogyó lekvárt is teszünk, még rémisztőbb lesz a kinézete, ám annál csábítóbb lehet…

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top