Keresés
Close this search box.
Fotókredit: Komáromi Annamária

Vicces és kreatív finomságok gyerekeknek Marton Adritól

Fotókredit: Komáromi Annamária

Egy kis kreativitással ünnepet varázsolhatunk a hétköznapból, és tetszetős finomságot a “nemszeretem” alapanyagokból. Marton Adrienn gasztroműsorvezető a lelkiismeretes anyák ádáz küzdelmét vívja, hogy megszerettesse az egészséges hozzávalókat a fiaival.

„Egy felnőttnél általában az íz az első, és a látvány a második, míg a gyerekek pont fordítva működnek: sokszor az étel kinézete alapján döntenek, hogy egyáltalán hajlandóak-e megkóstolni valamit. Ezért is tartom fontosnak, hogy akárhányszor csak lehet, vegyük elő a kreatív ötleteinket, és készítsünk játékos tálalást egy-egy fogásnak. Ez meghozza a kedvet például a zöldségekhez, a magvakhoz, vagy a teljes kiőrlésű gabonákhoz. Nem kell mindig nagy dolgokra gondolni, olykor elég egy mosolygós szájat és két szemet rajzolni, és máris jobban fogy az étel. Ha viszont van időnk, pepecseljünk kicsit többet a gyerek kedvéért!” – mondja Marton Adrienn, aki a kedvenc otthoni receptjeit is megosztotta velünk.

Müzli állatkák (nyitóképünkön)

Akár a rohanós reggeleken is belefér, hogy elkészítsük a különböző állatfejekre formázott zabkását. Egészséges és tápláló, a díszítés pedig szabadon variálható más gyümölcsökkel is. Az, hogy épp kutya vagy cica lesz a végeredmény, az alkotói szabadság kérdése.

Turbo csiga omlett

Turbó csiga omlett

Nyugodt hétvégi reggeleken meglephetjük a családot a turbó csiga omlettel. Ki ne szeretne ilyen különleges tojásételre ébredni? Az állatkák közé rejtett spenót is észrevétlenül el fog fogyni, akkora lesz a meglepetés.

Paradicsom katicak

Paradicsom katicák

Zsúrok és gyermekpartyk nagy kedvence lehet a katicás keksz, ami pofonegyszerűen elkészíthető. Csupán ügyesen egymásra kell helyezni a hozzávalókat, és már készen is vannak a kis bogarak. Mindenki meg akarja majd kóstolni őket!

Suni szendvics

Süni szendvics

Az uzsonnásdoboz kincse lehet ez a különleges süni szendvics, amiben a felvágottak és a sajtok formázzák a tüskéket, és a süni fejét is. A kicsik repesnek majd a boldogságtól, ha meglátják a nagyszünetben.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top