Keresés
Close this search box.
george russell

George Russell aláírt a Mercedeshez

A Mercedes a mai nap folyamán hivatalosan is megerősítette azt, amit sejteni lehetett: 2022-től George Russell lesz a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton csapattársa.

Tegnap az Alfa Romeo hivatalos közleményt adott ki, miszerint a Mercedes finn pilótája, Valtteri Bottas Hinwilben folytatja Forma-1-es pályafutását.

George Russell 2017-ben került be a Mercedes tehetséggondozó programjába, amit azonnal meg is hálált egy GP3-as bajnoki címmel, a következő évben pedig ugyanezt megismételte a Formula 2-ben. Királykategóriás debütálása nem is váratott sokáig magára, hiszen 2019-ben bemutatkozott a Williams színeiben. A Mercedes közleményében úgy fogalmaz, hogy a 23 éves versenyző most érett meg arra, hogy a Mercedesben folytassa karrierjét, így több éves szerződést írtak alá a brittel.

Ez egy különleges nap számomra mind személyes, mint professzionális értelemben. Kavarognak bennem az érzések” – nyilatkozta Russell, majd hozzátette: izgatott és egyben hálás is azért, hogy jövőre csatlakozhat a Mercedeshez. „Ez egy hatalmas lehetőség, amit meg szeretnék ragadni mindkét kezemmel. Valtteri magasra tette a lécet, hétvégéről-hétvégére teljesített, győzelmeket, dobogós helyezéseket és pontokat szerzett, valamint hozzájárult a világbajnoki címek megszerzéséhez. A célom az, hogy megháláljam Totónak és a csapatnak a belém fektetett bizalmat azzal, hogy hozzájárulok a további sikerekhez és büszkévé teszem a csapatom tagjait. Az új csapatomhoz tartozik – véleményem szerint – minden idők egyik legkiválóbb versenyzője. Lewisra mindig felnéztem és az a lehetőség, hogy egy olyan embertől tanulhatok, aki példakép számomra nemcsak a pályán, de azon kívül is, csak hasznomra válhat. Azonban most még kilenc verseny van előttem, amit a Williams színeiben teljesítek, és mindent megteszek azért, hogy ezek legyenek a legjobb futamaim a csapat zászlaja alatt. Csak ezután fogom a figyelmemet a 2022-es szezonra összepontosítani.”

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff úgy fogalmazott, hogy nem volt számukra ez könnyű döntés, mivel Bottas remek munkát végzett az elmúlt öt szezon során, és lényegesen hozzájárult a sikerhez és a növekedéshez.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top