Keresés
Close this search box.
muharieszter

Muhari Eszternek biztonságot ad, hogy érmet nyert felnőtt GP-n

Egy „alap biztonságot” ad a párbajtőröző Muhari Eszternek, hogy múlt vasárnap megszerezte első érmét a nemzetközi felnőtt élmezőnyben: harmadik lett a dohai Grand Prix-n.

A húszéves vívó az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójának úgy nyilatkozott, hogy eddig ezt tekinti a legnagyobb eredményének a felnőttek között, mert bár tavaly már ötödik volt az Európa-bajnokságon, de ez az első érme.

Muhari a selejtezőből került a főtáblára a katari viadalon és ott többek között két világbajnokot legyőzve jutott el az elődöntőig, ahol egy harmadik vb-győztestől, a későbbi GP-aranyérmestől egy találattal kapott ki. Mint mondta, már a negyeddöntőbe kerülést is nagy sikerként élte meg, az elődöntőben pedig nagyon boldog volt, így nem éli meg csalódásként, hogy egy tuson múlott a fináléja.

Az Egyesült Államokban tanuló vívó arról is beszélt, hogy lelkileg is, fizikálisan is sokat fejlődött az elmúlt fél évben, és valószínűleg jó út, amin jár.

Az olimpiai kvalifikációt illetően a női párbajtőrcsapatról úgy vélekedett: egyre jobb eredményeket ér el, és ha ez így folytatódik, összejöhet a párizsi részvétel kiharcolása.

Most szerintem sokkal felkészültebben állunk neki az olimpiai kvalifikációnak, mint az előző ciklusban, több időnk is volt a csapatot összerázni, illetve összeszokni. Nagy célokkal állunk neki, egyre jobbak vagyunk, ez látszódik is a csapateredményeken. Ha továbbra is hozzuk az eredményeket, akkor sikerülhet” – mondta.

(Forrás és nyitókép: MTI)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top