Keresés
Close this search box.
unnamed (77)

„Remek érzés volt újra dobogóra állni”

Fernando Alonsót a Katari Nagydíjon harmadikként intette le a kockás zászló, így a spanyol a 2014-es Magyar Nagydíj (és több, mint 7 év) után ismét felállhatott a dobogóra. Csapattársának, Esteban Oconnak se lehet oka panaszra, hiszen a francia ötödikként zárta a futamot.

A verseny előtt büntetést róttak ki Max Verstappenre és Valtteri Bottasra, ennek köszönhetően Alonso a harmadik rajtkockából startolhatott, azonban egy zseniális előzéssel Pierre Gasly elé került, így egészen addig, amíg a holland világbajnoki aspiráns utol nem érte, meg is őrizte a második pozíciót.

Fantasztikusan éreztem magam ma, remek érzés volt újra dobogóra állni” – nyilatkozta a futam után a 40 éves versenyző. „A csapat megérdemelte ezt az eredményt, én pedig hét évig vártam erre a pillanatra. Remélem, hogy nem kell ugyanennyit várni a következőre! Kockázatot vállaltunk az egy kiállásos strategiával, de bevált. Jó volt a tempónk, és annak ellenére, hogy Pérez a végén már kezdett utolérni, tudtuk tartani magunkat. Esteban remekül asszisztált ehhez az eredményhez, a kiállások gyorsak voltak, szóval szép csapatmunka volt. Szeretem ezt a pályát és nagyon feküdt az autónak egész hétvégén, szóval alig várom, hogy visszatérjünk. Sok akció és előzés is volt, amire nem sokan számítottunk. Végül ez egy tökéletes hétvége volt számunkra és sok konstruktőri pontot is szereztünk, szóval most nagyobb előnnyel rendelkezünk az Alpha Taurival szemben az utolsó két verseny előtt.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top