Keresés
Close this search box.

A Kör a Börzsönyben újabb pályacsúccsal hódít

blank

Ma reggel ötkor keltem. Munka és jógaóra előtt még ránéztem, hogy mi is a helyzet A Körön. Kovács Dávid csütörtökön, azaz 2020. Június 11-én 7 órakor indult el Királyrétről a Börzsöny jelzett és jelzetlen ösvényein, hogy meghódítsa a 152 kilométeres, 7100 méter szintemelkedéssel tarkított, a Terepfutás.hu által megtervezett kört.

Ikonikus dologgá vált már az itteni teljesítés, van időszak, hogy a próbálkozók sorra buknak el, s van, hogy születnek teljesítések. A vírushelyzetes időszak feloldását követően folyamatosan jelentkeztek be a futók akik jelezték: teljesíteni szeretnék. Bevallom, jómagam is szemezek már egy ideje vele, de nagy falat, s ahhoz, hogy ezt jól végig lehessen csinálni, nem kis felkészülés kell hozzá. Mind testben, mind edzés terén, mind lélekben, mind pedig a pálya ismeretét tekintve. Az külön nagy dolog, ha olyan jó csapat áll egy futó mögött, mint Dávidé. A Vad Nyugati Impaláknak nevezett csapat elkísérik egymást a nagy megmérettetésekre, szurkolnak, frissítenek, támogatnak. Hihetetlen munka az, amit ők is végig toltak ez alatt a 20+ óra alatt.

A hivatalos eredményhirdetéshez a gps vevőből ki kell olvasni az adatokat, amelyet a szervező bizottság elbírál, hogy megbizonyosodjanak arról: minden szabályosan történt, helyesen ment végig az útvonalon, de jelenlegi információk alapján majd 1,5 órával javította meg Kovács Dávid A Kör pályacsúcsát, ugyanis a korábbi, Nyakas Gábor 21:28-as idejéhez viszonyítva futott egy 20:13-as időt. Pedig a Börzsöny most se adta könnyen magát. Volt meleg, pára, sár, pocsolyák bőven. Gratulálunk Dávidnak!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top