Keresés
Close this search box.
Sportime Magazin

Csécsei Zoltán Guinness rekordot döntött!

Sportime Magazin

Az ultrafutó Csécsei Zoltán megjavította a 12 és 24 órás futópados világcsúcsot.

A vasárnap délután kezdődött rekorddöntés során Csécsei Zoltán 12 óra alatt 155,32 kilométert teljesített. Az egynapos új világcsúcs pedig 286,80 kilométer – áll az újpesti Springday Health Club Facebook-oldalán, amely otthont adott az események.

Csécsei Zoltán, aki egyébként a Hammer Nutrition Magyarország nagykövete és az esemény alatt kizárólag a Hammer Nutrition termékeit és vizet fogyasztott, már 22 órán belül megdöntötte a korábbi világcsúcsot, ami egész pontosan 264.2 kilométert jelent. Az eredmény egyelőre magyar rekordként van elkönyvelve, még várni kell arra, hogy hivatalos Guinness Rekordként könyveljék el.

A kísérlethez egy hitelesített, tanúsítvánnyal rendelkező TechnoGym futópadot állítottak fel, ennek a hagyományos szalagos megoldás helyett lamellái vannak, így az aszfalthoz, vagy a hideg rekortánhoz hasonló érzést kelt használat közben. A terem hőfokát folyamtos szellőztetéssel és mobilklímával próbálták 17 fok alatt tartani. Csécsei Zoltán egyébként még 2016-ban megfutotta a 12 órás világcsúcsot, amit 2018-ban egy másik olasz sportolónak sikerült megdöntenie. Az olasz atléta tartotta a 24 órás világcsúcsot is.

Érdekesség, hogy Csécsei Zoltán mellett teljesítette az utolsó kilométereket Bódis Tamás és Halama Levente is – a Csécsei, Bódis, Halama trió még októberben lett második az Albi 24 órás ultrafutó-világbajnokságon.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top