Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Greg Van Avermaet)

Az olimpiai bajnok nyerte a Paris-Roubaix versenyt

Fotó: Facebook (Greg Van Avermaet)

Rio de Janeiro olimpiai bajnoka, a belga Greg Van Avermaet nyerte vasárnap az országúti kerékpárosok legendás egynapos viadalát, a Paris-Roubaix-t.

A 115. alkalommal megrendezett versenyen, melyet „Észak poklának” is neveznek, szokás szerint egy szökevénycsoportból került ki a győztes. A viadal honlapja szerint a 31 éves Van Avermaet két társával együtt ért a célt jelentő helyi Velodrome-ba, de annyira egymást figyelték, hogy két üldöző utolérte őket. Ettől megijedve a cseh Zdenek Stybar megindította a hajrát, azonban a riói mezőnyverseny aranyérmese szélárnyékból kibújva gyorsabbnak bizonyult a sprintben. Harmadikként a holland Sebastian Langeveld végzett.

A rendre a nagy esélyesek között számon tartott Van Avermaet először győzött klasszikus egynapos viadalon. A másik favorit, a világbajnok szlovák Peter Sagan kétszer is az élen haladó szökevénycsoportban tekert, ám defekt miatt mindkétszer leszakadt onnan.

A 257 kilométeres versenyen, melyből 55 kilométert kellett macskaköveken tekerni, 5:41:07 órás idővel győzött Van Avermaet.

Ezen a viadalon fejezte be pályafutását a szintén belga Tom Boonen, aki a 13. helyen ért célba. A 36 éves világbajnok így nem lett egyedüli rekorder a Paris-Roubaix-n, ugyanis négy diadallal továbbra is holtversenyben éllovas honfitársával, Roger De Vlaeminckkel.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top