Keresés
Close this search box.

Bárki nevezhet a 23. Bakony 200-ra

blank

A pünkösdi hétvégén immár huszonharmadik alkalommal rendezik meg a Bakony 200 Országúti Teljesítménytúrát.

Veszprémből rajtol Pünkösd vasárnap a már megszokott távok mellett egy rövid, vezetett gyermektávval a Bakony 200 teljesítménytúra. Az előnevezések alkalmával már közel 200-an jelezték indulási szándékukat.

A tavaly megépült NemesvámosTótvázsony kerékpárútnak köszönhetően, idén kevesebbet kell bringázni a forgalmas „tapolcai úton”. Veszprém és Tótvázsony között egyáltalán nem, a visszafelé vezető úton a túra második felében pedig már Vigántpetendtől egy kevésbé forgalmas úton lehet haladni. A túra érinti a „magyar Galibier”-nek becézett, 9 kanyarból álló szerpentint, amely sokszor raliversenyek kedvenc szakasza.

„Nagyon könnyű a távválasztás, hiszen a 30 kilométeres táv jellemzően az amatőröknek, családoknak; a hosszabb, 60-100 kilométeresek a rendszeresen sportolóknak; míg a 200 kilométeres főleg a triatlonra készülőknek vagy az ultratávokat kedvelőknek szól. Célunk, hogy minél jobban kiszolgáljuk a résztvevők elvárásait, megfogadtuk a tavalyi tanácsokat, több jelölést helyezünk el az útvonalon és a kettő, kapolcsi és Kab-hegyi frissítőpontunk is bővebb ellátást nyújt” – mondta Tóth András főszervező.

Az idei évben indította el a Veszprémi Kerékpáros Egyesület a „Children and Bike” sorozatát, amelynek keretében a Bakony 200-on egy ingyenes, vezetett túrával várják a 6-14 éves gyermekeket is. A sorozat három futamból áll, aminek a célja a fiatalok mozgásra, kerékpározásra ösztönzése.

A túra központja a veszprémi Óváros térre költözött, ahol a beérkezők ebédet is kapnak.

Bővebb információk és nevezés a hivatalos weboldalon, illetve az esemény Facebook oldalán is elérhető.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top