Keresés
Close this search box.

Kétszáz versenyző áll rajthoz a vasárnapi terepkerékpár-versenyen

blank

A magyar cyclocross kupasorozat harmadik futamán, a vasárnapi LOcarGO Veszprém Cross terepkerékpár-versenyen az előzetes nevezés alapján cárhatóan a 16 kategóriában körülbelül 200 versenyző fog indulni.

„A bakonyi megyeszékhelyen ötödször rendezzük meg a viadalt, mely népszerű a téli időszakban is kerékpározók körében. Az előnevezés során 150 fő jelezte indulási szándékát, ami a helyszínen várhatóan még tovább emelkedik. Az élvonal képviselői mellett hobbi és utánpótláskorú kerekeseket is várunk” – mondta Tóth András főszervező, a Veszprémi KE alelnöke.

A rajt- és célterület a város központjától alig 500 méterre fekvő Jutasi úti parkban lesz. A helyszíni nevezés vasárnap reggel 9 órakor kezdődik, a női elit mezőny 11.30-kor, a férfi elit kategória versenye 13.30-kor rajtol.

A terepkerékpár (cyclocross) versenyeket ősszel és télen rendezik 1500-3000 méter hosszú körpályákon, amelyek földutakon, réteken, füves területeken, aszfalton, lépcsőkön, különböző mesterséges és látványos akadályokon keresztül haladnak.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top