blank

Magyarország szerencsét hoz a cseh csapatnak

blank

Ötödik szezonját kezdte meg 2017-ben a csehek kontinentális kerékpáros csapata, az SKC Tufo Prostejov, amely a Tour de Hongrie versenyén is rajthoz áll. Eddig szerencsét hozott a cseheknek Magyarország…

Hat cseh, két lengyel és egy görög versenyzővel a soraiban kezdte el az idei szezont a Prostejov, amely ebben az évben kék és sárga színeiről is messziről felismerhető. Márciusban lett teljes a csapat létszáma, amikor a cseh junior országúti bajnok Jakub Otruba is csatlakozott a csapathoz – Matej Zahalka mellett az ő nevéhez is fűződik a Prostejov idei első UCI-pontjainak megszerzése, a cseh gárda ezeket a V4 magyarországi versenyén szerezte meg, ahol két bringása került be a Top10-be.

Nagy figyelem övezte a görög Hrisztosz Volikakisz érkezését is: a kitűnő pályaversenyző részt vett a londoni és a riói olimpián is, s úgy döntött, a Prostejov színeiben készül fel a következő nagy megmérettetésekre – tudósít a tourdehongrie.hu.

A cseh kontinentális csapat programjában a hazai kupasorozat eseményei mellett lengyel, ukrán és francia viadalok is szerepelnek, no és a Tour de Hongrie, amelyre a Petr Hampl, Adrian Teklinski, Jakub Otruba, Marek Sipos, Martin Spudil, Matej Zahalka összeállításban nevezett a Magyar Körversenyre.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie június 27-én Szombathelyen prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 750 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kap meghívót, így várhatóan 20–25 ország 120 kerekese áll rajthoz a Magyar Körversenyen.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top