Fotó: Facebook (Nicky Hayden- The Kentucky Kid)

Szívszorító nyilatkozatot adott ki Nicky Hayden családja

Fotó: Facebook (Nicky Hayden- The Kentucky Kid)

Az utóbbi időben a Superbike Világbajnokságban versenyző, a 2006-os MotoGP szezon világbajnoka, Nicky Hayden mindössze 35 évesen elhunyt hétfőn.

Az amerikai motorost az olaszországi Rimini városában elgázolta egy autó kerékpározás közben. Haydent vörös kód alatt szállították a helyi kórházba, majd nem sokkal később a cesenai Bufalini Kórházba vitték át – az orvosok nem nyilatkoztak pozitívan a motoros állapotát illetően, és a kiadott közleményben nem tagadták, hogy élet és halál között lebeg. A hétvége folyamán a kórház frissítette az állapotjelentést, s tájékoztatta a sajtót, hogy az amerikai állapota „kritikus, de stabil”, ami reménykedésre adott okot – azonban hétfőn bejelentették a halálát. Hayden menyasszonya, Jackie, édesanyja, Rosa és testvére, Tommy mindvégig mellette voltak.

A hivatalos közleményben Tommy Hayden így fogalmazott: „Az egész Hayden család és Nicky menyasszonya, Jackie nevében is szeretnénk megköszönni a támogatást és a rengeteg üzenetet. Vigaszt jelent számunkra az, hogy Nicky mennyire pozitívan hatott az emberekre. Bár nyilvánvaló, hogy ez egy nagyon szomorú időszak, szeretnénk, ha mindenki Nicky legvidámabb pillanataira emlékezne – vagyis, amikor motorkerékpáron ült.”

„Gyerekkora óta arról álmodott, hogy profi versenyző lesz, és ezt nem csak elérte, hanem világbajnok is lett. Mindannyian büszkék vagyunk erre!”

„Ezen ‘nyilvános’ emlékeken kívül számos nagyszerű és boldog emlékünk van Nickyről Kentucky-ban, és a család szívében.”

„Fontosnak tartjuk megköszönni a kórház dolgozóinak a támogatását, hihetetlen munkát végeztek.”

„A következő napokban reméljük, hogy a hatóságok támogatásának köszönhetően Nicky hamarosan hazatérhet.”

Hayden a MotoGP-ben 2003-ban debütált a Honda színeiben, első győzelmét két évvel később szerezte meg, majd 2006-ban sikerült „letaszítania” a trónról a Doktorként is becézett Valentino Rossit és világbajnok lett.

Ezután több dobogós helyezést is szerzett a Hondával, majd a rivális márkához, a Ducatihoz igazolt 2009-ben, ahol 2011-ben a nagy rivális, és egyben nagyon jó barátjaValentino Rossi lett a csapattársa. 2014-ben az Aspar Team-hez szerződött, majd ennek a csapatnak a színeiben kezdte meg a 2016-os Superbike vb-szezont is.

Az egész motorsport világot megrázta a hír

Számtalan versenyző, szakember és újságíró is részvétét fejezte ki a tragikusan fiatalon elhunyt versenyző halálhíre után. „Mindig a szívemben leszel. Nyugodj békében Nicky” – írta például Dani Pedrosa. „Nagyon szomorú. Nem tudom elhinni, hogy az élet ilyen kegyetlen. Őszinte részvétem Nicky családjának és barátainak” – fakadt ki Twitteren Jorge Lorenzo.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top