Keresés
Close this search box.
e95bd822b9b54286c7a79999c68d8851

Pakson folytatódik az Open Water Tournament, Risztov Éva buzdítja az úszókat

Szombaton Paksról rajtol az Open Water Tournament (OWT) második versenye: közel ezer nevezőnek nyílik egyedülálló lehetősége arra, hogy a Dunán leússza a 7 illetve 15 kilométeres távot. A sportolni vágyók a sodrás mentén haladnak majd és Uszódnál, valamint Kalocsánál fejezik be az úszást. Az indulásnál Risztov Éva, olimpiai bajnok úszó buzdítja a versenyzőket.

A Duna nem versenyszerű átúszására idén már 26. alkalommal kerül sor. A start helyszíne a Paksi Víziszínpad lesz, az indulókat Risztov Éva buzdítja majd. A verseny végeztével az úszókat buszok szállítják vissza a kiindulási ponthoz, ekkor kerül sor a díjátadóra.

Magyarország a vizek országa, rengeteg változatos lehetőségünk mutatkozik arra, hogy a nyílt vizeken is hódoljunk az úszás iránti szenvedélyünknek. Az Open Water Tournament három különböző környezetben nyújt lehetőséget a közösségi sportolásra, az ország felfedezésére. A paksi verseny igazi kuriózum, hiszen a Dunát hódíthatjuk meg. A sodrás megkönnyíti majd kicsit az úszók dolgát” – mondta Mezős Balázs főszervező.

Az OWT célja az, hogy összekösse a turizmust a nyíltvízi úszással és professzionális körülményeket biztosítson – nemcsak profiknak. Az első versenyt június végén tartották a Balatonnál a fűzfői öbölben, augusztus 21-én pedig a gyékényesi búvártóban próbálhatják ki magukat a profik és az amatőrök.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top